Livre
Néerlandais

Aan de slag met Findus : het knutselboek voor binnen en buiten

Sven Nordqvist (auteur), Kennert Danielsson (auteur), Eva-Lena Larsson (auteur)

Aan de slag met Findus : het knutselboek voor binnen en buiten

Public cible:
9-11 ans et plus
Met behulp van duidelijke teksten en tekeningen in kleur wordt uitgelegd wat je allemaal kunt maken met de materialen die je in de verschillende maanden van het jaar in en rond het huis vindt. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Aan de slag met Findus : het knutselboek voor binnen en buiten / illustraties Sven Nordqvist ; tekst Eva-Lena Larsson en Kennert Danielsson
Auteur
Sven Nordqvist Kennert Danielsson Eva-Lena Larsson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Pyssla med Findus
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2017 | Autres éditions
58 p. : ill.
ISBN
9789059088702 (hardback)
Placing suggestion
624.3 (SISO) Knutselen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voor kinderen die dol zijn op de Pettsonverhalen én handig zijn of groene vingers hebben, is dit boek een aanrader. Findus, Pettsons poes, experimenteert er op los, maakt cadeautjes, lost problemen op... Het boek is verdeeld in 12 hoofdstukken: per maand worden er minimum drie suggesties gedaan voor activiteiten die passen in die tijd van het jaar. Kinderen leren al doende heel veel over de wereld. Informatie wordt op een speelse manier overgebracht. Rechtstreekse kennisoverdracht is er via de informatieve commentaren, met een 'wormenkwis' en nog veel meer. Vele ideeën zijn niet origineel, andere zijn dat wel maar soms nauwelijks haalbaar. De uitleg bij de opdrachten is begrijpelijk en helder, maar vaak worden dingen te impliciet of niet gestructureerd genoeg weergegeven.


De inkadering is schitterend. Om te beginnen zijn er de stukjes verhaal. Die zijn voortreffelijk geschreven, helemaal in de stijl van de andere Pettsonboeken. Genieten dus van de droge humor en de spreke…Lire la suite
Dit knutselboek (A4-formaat) 'voor binnen en buiten' gaat uit van wat er aan materialen en mogelijkheden in de natuur en in en om huis aanwezig zijn, wanneer de maanden van het jaar gevolgd worden. Findus is een poes die graag knutselt, bouwt, onderzoekt en ontdekt. Wanneer hij en zijn vriendjes 'de mukkels' ergens niet zo goed uit komen, roept hij de hulp in van de oude Pettson, die welhaast overal (vrij voor de hand liggende) raad op weet. Voor elke maand is er een hoofdstuk ingeruimd. Na een korte typering van de tijd van het jaar worden kinderen aangezet om zelf na te denken over deze periode en worden er knutseltips en -ideeën aangereikt. Er is veel aandacht voor creatief hergebruik van materialen. Opvallend zijn de talrijke gedetailleerde kleurenillustraties, die een lust zijn voor het oog. De begeleidende tekst is wat stijfjes en vaak te voor de hand liggend (niet verrassend genoeg). Bevat een register. Deze (ongewijzigde her)uitgave is bruikbaar voor knutselactiviteiten o.a. t…Lire la suite

Aan de slag met Findus

Dit boekje is ideaal voor kinderen die wel houden van wat geknutsel met wegwerp- of natuurmaterialen. Ook ouders, grootouders en leerkrachten zullen hun hartje kunnen ophalen aan dit boek van de grappige Findus en zijn baasje Pettson. Findus stelt zichzelf voor, vooraan in het boek. Hij vertelt de lezer dat hij altijd wel iets wil doen: knutselen, fiksen, bouwen, onderzoeken of ontdekken. Hij wordt hierin bijgestaan door zijn vriendjes, de mukkels. Gelukkig is Pettson ook altijd wel geïnteresseerd om mee te doen of een handje toe te steken. Pettson is bijzonder vindingrijk en bedenkt altijd wel iets slims. Eén van de mukkels, Sara Tustra, heeft een jaar lang al die vernuftige bedenksels verzameld in een map. Sven Nordqvist maakte er mooie, gedetailleerde illustraties bij. Voor elke maand van het jaar krijg je enkele knutselsuggesties voorgeschoteld, die gemakkelijk uitvoerbaar zijn. Elke maand krijgt ook een korte schets: wat is er zo typisch aan deze maand, wat gebeurt er in de na…Lire la suite

À propos de Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Sven Nordqvist (né le 30 avril 1946 à Helsingborg) est un auteur et illustrateur de littérature d'enfance et de jeunesse suédois.

Biographie

Il grandit à Halmstad et étudie l'architecture à l'école polytechnique de Lund. Il travaille comme professeur d'architecture avant de se consacrer à l'écriture et à l'illustration.

Ses livres les plus populaires sont la série Pettson et Picpus (Pettson och Findus en suédois), les histoires d'un vieux fermier et de son chat.

Il a aussi publié un album sur les tomtes ou lutins de Noël, Julgröten. Son album Var är min syster? (Où est ma sœur ?) a été traduit en anglais, en allemand, en polonais et en espagnol.

Il a reçu en Suède l'Augustpriset, et en Allemagne le Deutscher Jugendliteraturpreis.

Œuvre…En lire plus sur Wikipedia