Livre
Néerlandais

Arme Pettson

Sven Nordqvist (auteur), Griet Van Raemdonck (traducteur)
Het is herfst en opa Pettson is daarom erg treurig. Poes Findus probeert hem op te vrolijken. Prentvertelling met kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Boos zijn
Titre
Arme Pettson
Auteur
Sven Nordqvist
Traducteur
Griet Van Raemdonck
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Stackars Pettson
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2016 | Autres éditions
[24] p. : ill.
ISBN
9789065651877 (hardback)
Placing suggestion
Boos zijn (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prentvertelling over opa Pettson en zijn poes Findus, die op een boerderij wonen. Met de komst van de herfst verdwijnt het goede humeur van Pettson. Findus probeert hem op te vrolijken door allerlei gekke kunstjes uit te halen. Wanneer dat niet helpt, probeert hij de passieve Pettson in beweging te krijgen door voor te stellen te gaan vissen. Daarvoor moet hij wel allerlei listen verzinnen. De kracht van dit boek ligt voornamelijk in de illustraties vol humoristische details en actie. Deze details maken het tot een verrassend kijkboek waarin veel te ontdekken valt. Veel tekst die voor deze editie is herzien. Voorlezen voor oudere kleuters vanaf ca. 5 jaar.

Arme Pettson

Het is herfst en somber weer. Pettson heeft een echte baaldag, hij heeft nergens zin in en wil met rust gelaten worden. Maar zijn kat Findus denkt daar anders over, hij wil samen spelen. Wat Findus ook probeert om Pettson aan het lachen te krijgen, het helpt niet. Integendeel, Findus' verwoede pogingen om zijn baasje op te vrolijken monden uit in lawaaierig gerammel en gekletter en maken Pettson zo boos dat zijn baard ervan begint te fladderen. Findus geeft niet op, hij blijft maar doorzeuren over samen gaan vissen tot Pettson uiteindelijk toegeeft. En langzamerhand klaart zijn gezicht op en vergeet hij waarom hij zo somber was en waarover hij nu eigenlijk aan het piekeren was. En na het vispartijtje stappen ze samen lachend naar huis. Een klassieker onder de prentenboeken, maar één die je nooit beu wordt. Elke prent zit vol spitsvondige details, telkens je het boek leest, kan je iets nieuws ontdekken. Wandelende ontbijtkoeken, een thee drinkende kip of een badende eland. Hoewel he…Lire la suite

À propos de Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Sven Nordqvist (né le 30 avril 1946 à Helsingborg) est un auteur et illustrateur de littérature d'enfance et de jeunesse suédois.

Biographie

Il grandit à Halmstad et étudie l'architecture à l'école polytechnique de Lund. Il travaille comme professeur d'architecture avant de se consacrer à l'écriture et à l'illustration.

Ses livres les plus populaires sont la série Pettson et Picpus (Pettson och Findus en suédois), les histoires d'un vieux fermier et de son chat.

Il a aussi publié un album sur les tomtes ou lutins de Noël, Julgröten. Son album Var är min syster? (Où est ma sœur ?) a été traduit en anglais, en allemand, en polonais et en espagnol.

Il a reçu en Suède l'Augustpriset, et en Allemagne le Deutscher Jugendliteraturpreis.

Œuvre…En lire plus sur Wikipedia