Livre
Néerlandais

Findus gaat verhuizen

Sven Nordqvist (auteur)

Findus gaat verhuizen

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Omdat kat Findus van opa Pettson niet om vier uur 's nachts op zijn bed mag springen, verhuist hij naar een huisje in de tuin. Maar is dat wel zo leuk? Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Verhuizen
Titre
Findus gaat verhuizen
Auteur
Sven Nordqvist
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Findus flyttar ut
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2016 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789059084520 (hardback)
Placing suggestion
Wonen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 350 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Al 25 jaar beleven de oude boer Pettson en zijn kat Findus huiselijke avonturen in de bekende boeken van Sven Nordqvist. Het was al tien jaar geleden dat er nog een echt nieuw verhaal in de reeks verscheen — al bleef het duo ondertussen wel alomtegenwoordig in films, computerspellen, kookboeken en dergelijke. Met Findus gaat verhuizen bewijst Nordqvist dat er desondanks nog altijd geen sleet zit op de formule.
Het boek opent met een vredige afbeelding van een typisch Zweeds, roodgeschilderd boerderijtje, verzonken in het groen, onder een vage sluier van ochtendnevel, in het zachte licht van de eerste zonnestralen. Een schril contrast met de tweede bladzijde: een hyperkinetische Findus stuitert in vijfvoud door de kamer, tot grote frustratie van Pettson, die wanhopig een kussen om zijn roodaangelopen hoofd klemt. Het is immers nog maar vier uur in de ochtend!
Pettson stelt Findus voor de keuze: stoppen met op het bed te springen, of verhuizen. En de titel zegt het al: …Lire la suite
De kat Findus mag ‘s ochtends om vier uur niet op het bed springen van opa Pettson, daarom besluit hij te verhuizen. Opa Pettson verbouwt het oude buitentoilet en Findus krijgt z'n eigen huisje om te springen. Hij lijkt heel gelukkig. Maar alleen is maar alleen. Dat ga je natuurlijk niet zeggen, dus bedenk je allerlei redenen om toch gezelschap te hebben... Verhaal uit de serie over Pettson en Findus, waarin het Findus' eer te na is om toe te geven dat alleen wonen ongezellig en ook eng is, met herkenbare thema's voor kleuters als eigenwaarde en geborgenheid. Prachtige, kleurrijke en gedetailleerde illustraties over de hele bladzijde, waar ontzettend veel op te zien is. De voor prentenboeken vrij lange tekst (soms een klein beetje ouderwets, door woorden als 's namiddags), gedrukt in een kleine letter, staat boven aan de bladzijde en is, net als de illustraties, voorzien van veel humor. Heerlijk prentenboek voor kleuters om voor te lezen en te bekijken. Een aantal van de boeken van de…Lire la suite

Findus gaat verhuizen

In deze nieuwe uitgave waarin Opa Pettson en zijn poes Findus de hoofdrol spelen, heeft de overbeweeglijke kat een eigen bed gekregen. ’s Ochtends heel erg vroeg wanneer iedereen en dus ook opa Pettson slaapt, doet Findus niets liever dan springen en stuiteren op zijn bed. Wanneer Petsson hem dat verbiedt, besluit Findus te verhuizen. Hij neemt zijn intrek in het oude, door Pettson verbouwde buitentoilet. Hoewel hij daar nu naar hartenlust kan springen wanneer hij maar wil, lijkt Findus zich toch wel wat bang en eenzaam te voelen in zijn nieuwe huis. Maar die gevoelens toegeven, dat vindt Findus blijkbaar nog wel moeilijk. Daardoor gaat hij allerlei uitvluchten verzinnen om toch maar van het vertrouwde gezelschap van Pettson te kunnen blijven genieten. Pettson heeft hem door maar weet de eigenwaarde van de poes mooi te respecteren en biedt hem door te onderhandelen de geborgenheid waar hij nood aan heeft. Voor oudere kleuters zijn dit herkenbare thema’s.
Zoals ook in de eerder v…Lire la suite

À propos de Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Sven Nordqvist (né le 30 avril 1946 à Helsingborg) est un auteur et illustrateur de littérature d'enfance et de jeunesse suédois.

Biographie

Il grandit à Halmstad et étudie l'architecture à l'école polytechnique de Lund. Il travaille comme professeur d'architecture avant de se consacrer à l'écriture et à l'illustration.

Ses livres les plus populaires sont la série Pettson et Picpus (Pettson och Findus en suédois), les histoires d'un vieux fermier et de son chat.

Il a aussi publié un album sur les tomtes ou lutins de Noël, Julgröten. Son album Var är min syster? (Où est ma sœur ?) a été traduit en anglais, en allemand, en polonais et en espagnol.

Il a reçu en Suède l'Augustpriset, et en Allemagne le Deutscher Jugendliteraturpreis.

Œuvre…En lire plus sur Wikipedia