Livre
Néerlandais

Kun jij dat, Pettson ?

Sven Nordqvist (auteur), Annick Van den Eynde (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kat Findus vraagt Pettson of hij alles kan wat Findus ook kan. Bijvoorbeeld tussen benen doorlopen, op een hand staan of tot boven in de appelboom klimmen. Dat lukt Pettson niet altijd, maar gelukkig is hij goed in andere dingen. En daar is Findus ook heel blij mee! Prentenboek met kleurrijke, idyllische aquareltekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Uitblinken
Titre
Kun jij dat, Pettson ? / tekst en illustraties Sven Nordqvist
Auteur
Sven Nordqvist
Traducteur
Annick Van den Eynde
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Kan du ingenting, Pettson?
Éditeur
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2019
[24] p. : ill.
ISBN
9789002268960 (hardback)
Placing suggestion
Vriendschap (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sinds in 1984 het eerste boek verscheen over een wat sombere oude man en zijn pratende, ondeugende kat zijn we vele boeken en een paar animatiefilms verder. Deze twee personages leven op een Zweedse boerderij, zijn grappig, inventief en actief en maken de leukste avonturen mee. In dit prentenboek daagt Findus zijn baasje uit hem na te doen, zoals uit het raam springen, tussen benen doorlopen, hoog in een boom klimmen of op je hand gaan staan. Natuurlijk kan of wil Pettson dat niet allemaal, maar hij kan wel goed fijne plannetjes bedenken, bijvoorbeeld samen op een eilandje in het meer gaan picknicken. De hoeveelheid tekst is minimaal, de taal eenvoudig maar zeker niet kinderlijk. Net als in de rest van de serie zien de humoristische, zwierig getekende illustraties met krachtige lijnen er fris uit. De vele details op de waterverftekeningen maken dat je niet snel bent uitgekeken. De prachtige natuur van Zweden in de achtergronden wordt in snelle penseelstreken en vlekken weergegeven. Di…Lire la suite

Kun jij dat, Pettson?

De jonge kat Findus daagt de oude opa Pettson uit tot de ene na de andere fysieke proef: met beide voeten samen tot aan het huis springen, om ter snelst lopen, tot helemaal boven in de appelboom klimmen, en ga zo maar door. Uiteraard moet Pettson steeds het onderspit delven. Maar een leuk plannetje bedenken voor hen beiden en dat ook samen uitvoeren, dat kan hij als de beste.De energie van spring-in-‘t-veld Findus werkt zeer aanstekelijk. Nordqvist laat hem als een wervelwind over de bladzijden dansen en mogelijk zet hij heel wat kleuters aan om Findus’ voorbeeld te volgen en zelf de proeven af te leggen. Het contrast met de bedaarde Pettson is het grootst wanneer deze met afhangende schouders naar zijn hyperactieve kat met zijn onmogelijke opdrachten staat te kijken. Zoals in al Nordqvist zijn prentenboeken spreken houding en mimiek boekdelen, niet alleen die van mensen, maar ook die van kat en kippen. Maar verder halen de illustraties toch niet het niveau van v…Lire la suite

À propos de Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Sven Nordqvist (né le 30 avril 1946 à Helsingborg) est un auteur et illustrateur de littérature d'enfance et de jeunesse suédois.

Biographie

Il grandit à Halmstad et étudie l'architecture à l'école polytechnique de Lund. Il travaille comme professeur d'architecture avant de se consacrer à l'écriture et à l'illustration.

Ses livres les plus populaires sont la série Pettson et Picpus (Pettson och Findus en suédois), les histoires d'un vieux fermier et de son chat.

Il a aussi publié un album sur les tomtes ou lutins de Noël, Julgröten. Son album Var är min syster? (Où est ma sœur ?) a été traduit en anglais, en allemand, en polonais et en espagnol.

Il a reçu en Suède l'Augustpriset, et en Allemagne le Deutscher Jugendliteraturpreis.

Œuvre…En lire plus sur Wikipedia