Livre
Néerlandais

Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek

Sven Nordqvist (auteur)

Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek

Public cible:
3-5 ans et plus
Opa Pettson en zijn kat Findus wonen op een boerderij. Ze houden van vissen, knutselen en pannenkoekentaart. De zoekprenten tonen hun dagelijkse belevenissen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
Sujet
Dag en nacht
Titre
Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek
Auteur
Sven Nordqvist
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Komm mit zu Pettersson und Findus! Ein Wimmelbilderbuch
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2012
[12] p. : ill.
ISBN
9789059084421 (hardback)
Placing suggestion
Zoekboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Over opa Pettson en zijn onafscheidelijke kat Findus is een aantal prentenboeken verschenen. Nu is er een groot kartonboek voor een iets jongere doelgroep in vertaling uitgekomen. Het bevat negen zoekplaten van een of twee pagina's groot, met onder de platen afbeeldingen van dieren en voorwerpen die in de platen teruggevonden kunnen worden. Als extraatje is er de zoekopdracht naar de zogeheten mukkels, fantasiediertjes die overal en nergens opduiken. Op de illustraties in aquarel valt heel wat te ontdekken; ze ademen een warme, wat ouderwetse, landelijke sfeer uit en zitten boordevol grapjes. De prent waarop Pettson en Findus, werkend in de tuin, vier keer staan afgebeeld, kan voor wat verwarring zorgen bij jonge kinderen. De tekst is beperkt tot een regel boven de illustratie en de naam van de te zoeken voorwerpen en dieren. Een mooie, educatieve uitgave, waarmee de woordenschat kan worden vergroot en die borg staat voor veel kijkplezier. Vanaf ca. 3 jaar.

Op stap met Pettson en Findus!

Dit zoekboek is tevens een kennismaking met het leuke duo opa Pettson en zijn eigenwijze kat Findus. Op elke prent staat een grote tekening met daarrond enkele details uit de tekening. De kleuters moeten dat detail op de grote prent terugvinden. De prenten vertonen enige samenhang. Eerst wordt getoond waar ze wonen, vervolgens wat ze doen. Findus maakt Pettson wakker want hij wil spelen maar Pettson wil eerst onbijten. Daarna gaan ze in de tuin werken en de kippen voeren. Dan eten ze pannenkoekentaart en dan gaan ze knutselen in het werkhuis. Opa maakt een schiethengel waarmee ze gaan vissen en 's avonds eten ze gebakken vis. Je ziet op de prenten her en der mukkels, een soort trollen die de gekste dingen doen. Een leuk boek met bijzonder mooie prenten waar je heel lang kan naar kijken en telkens nieuwe dingen kunt ontdekken.

À propos de Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Sven Nordqvist (né le 30 avril 1946 à Helsingborg) est un auteur et illustrateur de littérature d'enfance et de jeunesse suédois.

Biographie

Il grandit à Halmstad et étudie l'architecture à l'école polytechnique de Lund. Il travaille comme professeur d'architecture avant de se consacrer à l'écriture et à l'illustration.

Ses livres les plus populaires sont la série Pettson et Picpus (Pettson och Findus en suédois), les histoires d'un vieux fermier et de son chat.

Il a aussi publié un album sur les tomtes ou lutins de Noël, Julgröten. Son album Var är min syster? (Où est ma sœur ?) a été traduit en anglais, en allemand, en polonais et en espagnol.

Il a reçu en Suède l'Augustpriset, et en Allemagne le Deutscher Jugendliteraturpreis.

Œuvre…En lire plus sur Wikipedia