Livre
Néerlandais

Pannenkoekentaart

Sven Nordqvist (auteur)

Pannenkoekentaart

Public cible:
3-5 ans et plus
Op de verjaardag van poes Findus bakt opa Pettson altijd pannenkoekentaart. Findus viert zijn verjaardag drie keer per jaar. Gewoon omdat hij dat leuker vindt. Maar deze keer gaat het helemaal verkeerd. Het meel is op. Pettson wil met de fiets naar de winkel, maar zijn fiets heeft een lekke band en de sleutel van het timmerhok is spoorloos... Het wordt een grappig avontuur vol verrassingen. Gelu
Sujet
Jarig zijn
Titre
Pannenkoekentaart
Auteur
Sven Nordqvist
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Pannkakstartan
Édition
5de, gew. dr.
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 1996 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
90-6565-732-0
Placing suggestion
Jarig zijn (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Pannenkoekentaart

Drie keer per jaar viert poes Findus zijn verjaardag en dan bakt opa Pettson altijd pannenkoekentaart. Deze keer loopt het echter helemaal mis, want het meel is op. En dat is nog maar het begin van een behoorlijk absurd verhaal. De achterband van de fiets waarmee Pettson naar de winkel wil, is kapot. Dan maar de band repareren, maar de deur van het timmerhok blijkt op slot en de sleutel ligt op de bodem van de waterput. Pettson en Findus gaan op zoek naar een lange stok, maar ze vinden niet meteen iets geschikts. Van het één komt het ander en het wordt een waar avontuur vol verrassingen en geestige situaties. Je begint je al gauw af te vragen wat ze toch allemaal aan het doen zijn en wanneer ze nu eindelijk gaan beginnen met het bakken van de taart. \'Pannenkoekentaart\' is een heerlijk gezellig, maar vooral grappig boek om voor te lezen aan kleine kinderen. Het is een origineel verhaal, vlot verteld, dat begint als een klassiek sprookje met ‘er was eens’. Er bestaat een tiental prent…Lire la suite

À propos de Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Sven Nordqvist (né le 30 avril 1946 à Helsingborg) est un auteur et illustrateur de littérature d'enfance et de jeunesse suédois.

Biographie

Il grandit à Halmstad et étudie l'architecture à l'école polytechnique de Lund. Il travaille comme professeur d'architecture avant de se consacrer à l'écriture et à l'illustration.

Ses livres les plus populaires sont la série Pettson et Picpus (Pettson och Findus en suédois), les histoires d'un vieux fermier et de son chat.

Il a aussi publié un album sur les tomtes ou lutins de Noël, Julgröten. Son album Var är min syster? (Où est ma sœur ?) a été traduit en anglais, en allemand, en polonais et en espagnol.

Il a reçu en Suède l'Augustpriset, et en Allemagne le Deutscher Jugendliteraturpreis.

Œuvre…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions