Livre
Néerlandais

Pettson & Findus liedjesboek

Sven Nordqvist (dessinateur), Sven Hedman (auteur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Liedjes, waarin Pettson en Findus zingen over o.a. de knutselschuur, de tuin van Pettson en Findus die spoken verjaagt. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Liedjes
Titre
Pettson & Findus liedjesboek / [tek.] Sven Nordqvist ; met liedjes van Sven Hedman
Dessinateur
Sven Nordqvist
Auteur
Sven Hedman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Pettson och Findus Sangbok
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2001
30 p. : ill. + cd
ISBN
90-209-4639-0
Placing suggestion
788.8 (SISO) Liedjes (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit liedjesboek bevat de tekst en de noten van 12 liedjes, die ook op de bijgeleverde cd staan. Het eerste liedje is al meteen een meezinger van formaat. Het is het lied waarin verschillende figuren uit de boeken van Pettson voorgesteld worden, ideaal als kader dus. Het wordt gezongen door Pettson zelf, Findus en een stel kakelende kippen. De andere liedjes hebben ook een hoog meezing-gehalte. De melodieën zijn vrolijk en levendig. De muziek is helemaal aan het thema aangepast: de angst van de kippen voor de vos spreekt uit het tromgeroffel. Trompetten laten de gewiekstheid van de snoek zien. Als Findus spook speelt, gaat het griezelig traag...

Verschillende thema's uit de Pettsonboeken komen aan bod, zodat we een vrij volledig beeld krijgen van Pettson en zijn wereldje: het leven op de boerderij, de typische trekjes van de verschillende figuren... Zo gaat 'Pettsons knutselschuur' over de chaotische kant van Pettson, gesymboliseerd in zijn rommelkot. In 'Ik hou het niet meer ui…Lire la suite
Liedjesboek waarin Pettson en Findus, bekend van de gelijknamige prentenboeken van Sven Nordqvist, muziek maken. Ze zingen over de knutselschuur en over de tuin van Pettson; over Findus die spoken verjaagt en over kippen die niet willen dat hun veren geplukt worden. De leidraad van dit boek wordt gevormd door de talrijke, kleurige illustraties, die een lust voor het oog zijn. Daarnaast worden van de twaalf liedjes liedteksten, notenbalken en akkoorden gegeven. Deze liednotatie laat meteen zien dat het vaak complexe liedjes zijn waarvoor enige muziekkennis vereist is. Een hulp hierbij is de audio-cd waarop alle liedjes -zowel ingezongen als in karaokeversie- staan. De liedjes worden vrolijk en met veel plezier gezongen, met gebruikmaking van vele verschillende stemmen en instrumenten. Van de componist wordt geen informatie gegeven. Dit van oorsprong Zweedse boek is door de moeilijkheidsgraad van de liedjes niet erg gebruiksvriendelijk; iemand met muziekkennis zal er echter veel plezier…Lire la suite

À propos de Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Sven Nordqvist (né le 30 avril 1946 à Helsingborg) est un auteur et illustrateur de littérature d'enfance et de jeunesse suédois.

Biographie

Il grandit à Halmstad et étudie l'architecture à l'école polytechnique de Lund. Il travaille comme professeur d'architecture avant de se consacrer à l'écriture et à l'illustration.

Ses livres les plus populaires sont la série Pettson et Picpus (Pettson och Findus en suédois), les histoires d'un vieux fermier et de son chat.

Il a aussi publié un album sur les tomtes ou lutins de Noël, Julgröten. Son album Var är min syster? (Où est ma sœur ?) a été traduit en anglais, en allemand, en polonais et en espagnol.

Il a reçu en Suède l'Augustpriset, et en Allemagne le Deutscher Jugendliteraturpreis.

Œuvre…En lire plus sur Wikipedia