Livre
Néerlandais

Pettson gaat kamperen

Sven Nordqvist (auteur), Griet Van Raemdonck (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Opa Pettson en zijn poes Findus willen gaan kamperen, maar komen niet verder dan de achtertuin. Prentenboek met grote gekleurde tekeningen en stripachtige details. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Kamperen
Titre
Pettson gaat kamperen
Auteur
Sven Nordqvist
Traducteur
Griet Van Raemdonck
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Pettson Tältar
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2020 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789059081680 (hardback)
Placing suggestion
Vakantie (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit is één van de latere afleveringen in de avonturen van Opa Pettson en zijn kat Findus, maar nog steeds een voltreffer. Het wordt voor de vierde maal en herzien herdrukt. De nieuwsgierige Findus vindt op zolder "een groene worst" (een tent in een zak). Natuurlijk probeert hij dat ding eerst uit voor hij Pettson om uitleg vraagt, met een tuimelpartij als gevolg. Wanneer hij begrijpt wat een tent is, wil hij meteen gaan kamperen, maar de twee worden geweldig gehinderd door de kippen die per sé mee willen op uitstap. Dan zetten ze de tent maar op in de tuin, en gaan ze vissen met Pettsons nieuwe uitvinding, een vislijn annex boog. Pettson vangt er bijna een geweldig grote snoek mee, die bij Findus voor de rest van het verhaal door het hoofd spookt.

Zoals steeds in deze reeks combineert Nordqvist kinderlijke fantasieën en angsten (Findus die bang is voor 'het monster', de snoek), met de meer tragische gevoelens van de oude Pettson, die beseft dat hij nooit grootse dingen gedaan h…Lire la suite
Opa Pettson en zijn poes Findus willen kamperen. Maar omdat de kippen mee willen, komen ze niet verder dan de tuin. Aan het meer bij het huis beproeven ze de 'pijl en boog-hengel' van opa en vangen bijna een reusachtige snoek. Na de nacht in de tent te hebben geslapen, trekken ze de bergen in, d.w.z. de eerste helling achter het huis, om te ontbijten. Dit bescheiden gegeven is bijzonder humoristisch uitgewerkt. Opa, poes en kippen beleven het kampeeruitje heel verschillend, terwijl ook het badinerend commentaar van de buren voor komische contrasten zorgt. Het bijzondere aan de paginagrote illustraties, aquarellen in vooral bruine en groene tinten, is de tekenstijl. Ze zijn warm en vriendelijk qua sfeer, soms donker als poes Findus bang is. Vloeiend daarin opgenomen is er een rijkdom aan stripachtig getekende details die als een ironisch commentaar fungeren. Hierom zullen kinderen vanaf 5 jaar meer van dit prentenboek genieten dan de door de uitgever beoogde doelgroep 'vanaf 4 jaar'. D…Lire la suite

À propos de Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Sven Nordqvist (né le 30 avril 1946 à Helsingborg) est un auteur et illustrateur de littérature d'enfance et de jeunesse suédois.

Biographie

Il grandit à Halmstad et étudie l'architecture à l'école polytechnique de Lund. Il travaille comme professeur d'architecture avant de se consacrer à l'écriture et à l'illustration.

Ses livres les plus populaires sont la série Pettson et Picpus (Pettson och Findus en suédois), les histoires d'un vieux fermier et de son chat.

Il a aussi publié un album sur les tomtes ou lutins de Noël, Julgröten. Son album Var är min syster? (Où est ma sœur ?) a été traduit en anglais, en allemand, en polonais et en espagnol.

Il a reçu en Suède l'Augustpriset, et en Allemagne le Deutscher Jugendliteraturpreis.

Œuvre…En lire plus sur Wikipedia