Bande dessinée
Néerlandais
Titre
De affaire Keelodge
Scénariste
Sylvain Cordurié
Dessinateur
Stéphane Bervas
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'affaire Keelodge
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2017
53 p. : ill.
ISBN
9789088108105 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Door deze uitgever worden diverse stripseries gepubliceerd met in de hoofdrollen Sherlock Holmes en dokter Watson. In dit geval speelt het verhaal zich af in een geïsoleerd Iers dorpje waar de bewoners in zombies veranderd zijn. Holmes wordt via zijn broer door de Britse regering geprest om te achterhalen wat daar precies aan de hand is. Hij krijgt daarbij de hulp van het leger dat het plaatsje bewaakt. Voor Holmes is dit onderzoek extra dramatisch omdat een goede vriendin van hem, die als epidemiologe eerder ter plaatse was, niet teruggekeerd is. Het verhaal zit redelijk in elkaar en bevat alle onderdelen die een dergelijk plot vragen. Op zich is het natuurlijk wel wat over de top met zombies die achter elkaar neergeschoten worden, maar binnen het genre kan het wel. De tekeningen behoren kwalitatief niet tot de beste in hun soort. Vooral de gezichtsuitdrukkingen laten te wensen over en soms moet je goed kijken om de personen uit elkaar te houden. Dat laat onverlet dat ze de situaties…Lire la suite

À propos de Sylvain Cordurié

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Sylvain Cordurié est un scénariste de bande dessinée français né le 19 mai 1968 à Neuilly-sur-Seine. Après une formation aux Beaux-Arts d'Angers et une première expérience dans le milieu du jeu de rôle chez Oriflam puis chez Archeon, il se lance dans la bande dessinée, généralement dans des univers fantastiques ou de science-fiction.

Biographie

Œuvres

Séries

  • Salem la noire (Delcourt, coll. Terres de Légendes) dessins de Stéphane Créty, scénario de Sylvain Cordurié et couleurs de Sandrine Cordurié.
    1. La Pierre de Mort-Levée (2003) (ISBN 2-84055-933-1)
    2. Le Diadème des âmes (2004) En lire plus sur Wikipedia

Suggestions