Bande dessinée
Néerlandais

De arca-richtlijn

Sylvain Cordurié (scénariste), Stéphane Créty (dessinateur)
Titre
De arca-richtlijn
Scénariste
Sylvain Cordurié
Dessinateur
Stéphane Créty
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La directive arca
Éditeur
['s-Hertogenbosch]: Silvester, 2017
47 p. : ill.
ISBN
9789463062367 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het vijfde en laatste deel in de (oorspronkelijk Franse) stripreeks. Met de reeks 'Acriborea' tonen Stéphane Créty en Sylvain Cordurié ons hoe de mensheid noodgedwongen het heelal verkent in het jaar 2465 en daarmee vecht voor haar eigen overleving. In dit laatste deel probeert een groep overlevenden de laatste shuttle van de planeet af te krijgen, maar alles en iedereen lijkt dit tegen te werken. De spanning in de conclusie van het verhaal en het gevoel van schaal in de evenementen die weergegeven worden, maken goed gebruik van de krachten van de makers. De hoeveelheid details verwerkt in de enorme landschappen, explosies en zowel natuur- als menselijk geweld blijft keer op keer verbazen. Ook het kleurgebruik van Sandrine Cordurié tilt de beelden naar een hoger niveau. Net als de rest van de reeks is dit een boek op A4-formaat en maakt daarmee goed gebruik van de hoeveelheid ruimte die dit biedt. Ervaring met de eerdere delen is natuurlijk wel een pré, want wie pas bij dit deel insta…Lire la suite

À propos de Sylvain Cordurié

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Sylvain Cordurié est un scénariste de bande dessinée français né le 19 mai 1968 à Neuilly-sur-Seine. Après une formation aux Beaux-Arts d'Angers et une première expérience dans le milieu du jeu de rôle chez Oriflam puis chez Archeon, il se lance dans la bande dessinée, généralement dans des univers fantastiques ou de science-fiction.

Biographie

Œuvres

Séries

  • Salem la noire (Delcourt, coll. Terres de Légendes) dessins de Stéphane Créty, scénario de Sylvain Cordurié et couleurs de Sandrine Cordurié.
    1. La Pierre de Mort-Levée (2003) (ISBN 2-84055-933-1)
    2. Le Diadème des âmes (2004) En lire plus sur Wikipedia

Suggestions