Bande dessinée
Néerlandais

De puinhopen van de areopaag

Sylvain Cordurié (scénariste), Stéphane Créty (dessinateur)
De tweede golf aardse immigranten nadert Acriborea. De demografische gevolgen van deze gebeurtenis vergroten de spanningen tussen de mensen en de volkeren die inheems zijn in het Ruivivar-stelsel. Op zijn beurt gaat kolonel Pallinger naar de planeet Hope. Hij komt daar voor het bestuderen van de militaire operaties tegen de Phasmiden, die geheimzinnige en ongrijpbare vijanden.
Titre
De puinhopen van de areopaag
Scénariste
Sylvain Cordurié
Dessinateur
Stéphane Créty
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les ruines de l'aréopage
Édition
1
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789058856821 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het tweede deel van de sciencefiction-stripserie 'Acriborea' vertelt verder over de enorme volksverhuizing die op stapel staat vanaf de Aarde naar de planeet Acriborea. Twaalf miljoen mensen moeten op de planeet onderdak en werk vinden; op de planeet wordt al bepaald wat de mensen moeten gaan doen. Op een andere planeet in hetzelfde zonnestelsel worden voorbereidingen getroffen voor een goede doorgang, maar dat wordt gedwarsboomd door de oorspronkelijke bewoners die het vermogen hebben op te gaan in hun omgeving, met name in levende wezens. Een ogenschijnlijke menselijke patrouille blijkt dus te bestaan uit planeetbewoners. Voor de lezer af en toe verwarrend, maar wel een belangrijk zijspoor van het verhaal. Tegen het eind van het album komt er een andere groep (van weer een andere planeet uit het zonnestelsel) in actie met als doel de kolonisten te verdrijven. Een redelijk spannend verhaal, mooi getekend en redelijk te volgen teksten. Regelmatig wordt op een spannend moment vanuit ee…Lire la suite

À propos de Sylvain Cordurié

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Sylvain Cordurié est un scénariste de bande dessinée français né le 19 mai 1968 à Neuilly-sur-Seine. Après une formation aux Beaux-Arts d'Angers et une première expérience dans le milieu du jeu de rôle chez Oriflam puis chez Archeon, il se lance dans la bande dessinée, généralement dans des univers fantastiques ou de science-fiction.

Biographie

Œuvres

Séries

  • Salem la noire (Delcourt, coll. Terres de Légendes) dessins de Stéphane Créty, scénario de Sylvain Cordurié et couleurs de Sandrine Cordurié.
    1. La Pierre de Mort-Levée (2003) (ISBN 2-84055-933-1)
    2. Le Diadème des âmes (2004) …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions