Bande dessinée
Néerlandais
Titre
De zwermen
Scénariste
Sylvain Cordurié
Dessinateur
Stéphane Crety
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les nuées
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2017
45 p. : ill.
ISBN
9789463061445 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het vierde deel in een serie van vijf strips. In deze reeks toont Stéphane Créty ons een toekomstbeeld waarin de mensheid ter overleving het heelal verkent. In het jaar 2465 bevinden twaalf miljoen kolonisten zich op het schip Acriborea, en dit vierde deel toont de situatie vanuit meerdere oogpunten, waarin we mensen volgen terwijl ze vechten voor hun eigen overleving en voor die van hun soortgenoten. De kracht van het boek en van de illustrator ligt voornamelijk in het uitbeelden van zowel natuurlijke als futuristische omgevingen, die indrukwekkend zijn in hun detail, schaal en kleurgebruik. Ook het grote formaat van het boek werkt hierbij in het voordeel: het uitbeelden van deze rijke werelden is met gemak het sterkste onderdeel van het boek te noemen. Daarnaast geeft de compositie van panelen het verhaal bijna een filmisch gevoel voor timing en tempo, en dit filmische combineert perfect met de grootsheid van het verhaal dat wordt uitgebeeld. Echter wel voornamelijk aanbevolen voor …Lire la suite

À propos de Sylvain Cordurié

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Sylvain Cordurié est un scénariste de bande dessinée français né le 19 mai 1968 à Neuilly-sur-Seine. Après une formation aux Beaux-Arts d'Angers et une première expérience dans le milieu du jeu de rôle chez Oriflam puis chez Archeon, il se lance dans la bande dessinée, généralement dans des univers fantastiques ou de science-fiction.

Biographie

Œuvres

Séries

  • Salem la noire (Delcourt, coll. Terres de Légendes) dessins de Stéphane Créty, scénario de Sylvain Cordurié et couleurs de Sandrine Cordurié.
    1. La Pierre de Mort-Levée (2003) (ISBN 2-84055-933-1)
    2. Le Diadème des âmes (2004) En lire plus sur Wikipedia

Suggestions