Bande dessinée
Néerlandais
Titre
Het tijdraster
Scénariste
Sylvain Cordurié
Dessinateur
Laci 1959-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La trame
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789088107948 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Net als de 'Sherlock Holmes society' dat naast andere 'Holmes'-stripverhalen door deze uitgever wordt gepubliceerd, is deze serie geschreven door Sylvain Cordurié. Dit eerste deel speelt zich af in januari 1894, dus even voor 'De affaire Keelodge'*, een verhaal dat in juli 1894 plaatsvond. Holmes wordt door koningin Victoria verzocht om onderzoek te gaan doen naar de activiteiten van een verdwenen, maar nu spectaculair teruggekeerde wetenschapper. Hij blijkt in staat te zijn om door de tijd te reizen, maar wat hij daarbij ontdekt heeft, maakte dat hij zo snel als maar mogelijk naar zijn eigen tijd terugkeerde. Er zouden namelijk naast hemzelf ook anderen door de tijd gereisd zijn die akelige plannen met de Aarde en haar bewoners hebben. Een niet onaardig verhaal dat H.G. Wells in de gedachten van de lezer brengt. De tekeningen zijn net niet echt realistisch, maar zijn kwalitatief zeker niet slecht. De heldere inkleuring draagt daar positief aan bij. Soms zijn de personen wat lastig va…Lire la suite

À propos de Sylvain Cordurié

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Sylvain Cordurié est un scénariste de bande dessinée français né le 19 mai 1968 à Neuilly-sur-Seine. Après une formation aux Beaux-Arts d'Angers et une première expérience dans le milieu du jeu de rôle chez Oriflam puis chez Archeon, il se lance dans la bande dessinée, généralement dans des univers fantastiques ou de science-fiction.

Biographie

Œuvres

Séries

  • Salem la noire (Delcourt, coll. Terres de Légendes) dessins de Stéphane Créty, scénario de Sylvain Cordurié et couleurs de Sandrine Cordurié.
    1. La Pierre de Mort-Levée (2003) (ISBN 2-84055-933-1)
    2. Le Diadème des âmes (2004) En lire plus sur Wikipedia

Suggestions