Bande dessinée
Néerlandais

Het verterende vuur

Sylvain Cordurié (scénariste), Leo Pilipovic (dessinateur)
Sujet
Magie, Huurlingen
Titre
Het verterende vuur
Scénariste
Sylvain Cordurié
Dessinateur
Leo Pilipovic
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le feu dévorant
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2016
47 p. : ill.
ISBN
9789463061131 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit derde en laatste deel van de stripreeks 'Ravermoon' zijn de tovenaars van tweehonderd jaar geleden herrezen als gigantische onsterfelijke wezens; met hun lichaam van klimop proberen ze de stad Ylgaard te verwoesten van binnenuit en van buitenaf met behulp van Tijdbedwinger Gillian. Perlear gebruikt Gillian, omdat hij een écht mens is die magie kan gebruiken. Al snel komt Gillian erachter dat Perlear hem gebruikt om de stad te verwoesten. De regent van Ylgaard, Rhomdal, wil het opnemen tegen Perlear; samen met Ravermoon keert hij terug naar het verleden om hen te stoppen. De grimmig gekleurde ballonstrip toont een fantasierijk apocalyptisch beeld. Goede, donker gekleurde gedetailleerde tekeningen en spannende verhaallijn. Voor fans van fantasy een aanrader. Geschikt voor een breed publiek vanaf ca. 16 jaar. Bevat expliciete geweldscènes. Niet los leesbaar naast vorige delen; dit is het vervolg op 'De kiem van het kwaad' (2015)*.

À propos de Sylvain Cordurié

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Sylvain Cordurié est un scénariste de bande dessinée français né le 19 mai 1968 à Neuilly-sur-Seine. Après une formation aux Beaux-Arts d'Angers et une première expérience dans le milieu du jeu de rôle chez Oriflam puis chez Archeon, il se lance dans la bande dessinée, généralement dans des univers fantastiques ou de science-fiction.

Biographie

Œuvres

Séries

  • Salem la noire (Delcourt, coll. Terres de Légendes) dessins de Stéphane Créty, scénario de Sylvain Cordurié et couleurs de Sandrine Cordurié.
    1. La Pierre de Mort-Levée (2003) (ISBN 2-84055-933-1)
    2. Le Diadème des âmes (2004) …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions