Bande dessinée
Néerlandais
Titre
Probleem nummer 1
Scénariste
Sylvain Cordurié
Dessinateur
Alessandro Nespolino
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le premier problème
Titre parallèle
Probleem nummer één
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2015
47 p. : ill.
ISBN
9789088106361 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit stripverhaal gaat over niemand minder dan de beroemde Sherlock Holmes, een Victoriaanse privédetective. Een uiterst slimme man die alles doorheeft dankzij zijn talent voor deductie. Sherlock Holmes weet alleen niet waar hij zijn tijd aan moet besteden; zijn talent gebruiken om zaken op te lossen voor de luie mannen op Scotland Yard of zijn kostbare tijd wijden aan zijn liefde voor muziek en kunst? Na enkele mysterieuze verdwijningen in het Verenigd Koninkrijk wordt Sherlock Holmes ook persoonlijk geraakt. Zijn goede vriend en geroemd violist Ron Jantscher raakt vermist; Holmes verkwist geen enkel moment en gaat op zoek naar de daders. De tekeningen bevatten een grimmig kleurenpalet en zijn gedetailleerd. Het ballonstripverhaal is geschreven op een spannende en avontuurlijke manier, waardoor je als lezer geboeid blijft doorlezen. Bedoeld voor stripliefhebbers vanaf ca. 15 jaar. Het vervolg is in aantocht.

À propos de Sylvain Cordurié

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Sylvain Cordurié est un scénariste de bande dessinée français né le 19 mai 1968 à Neuilly-sur-Seine. Après une formation aux Beaux-Arts d'Angers et une première expérience dans le milieu du jeu de rôle chez Oriflam puis chez Archeon, il se lance dans la bande dessinée, généralement dans des univers fantastiques ou de science-fiction.

Biographie

Œuvres

Séries

  • Salem la noire (Delcourt, coll. Terres de Légendes) dessins de Stéphane Créty, scénario de Sylvain Cordurié et couleurs de Sandrine Cordurié.
    1. La Pierre de Mort-Levée (2003) (ISBN 2-84055-933-1)
    2. Le Diadème des âmes (2004) …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions