Een team van wetenschappers en militairen verzamelt lichaamsdelen van een enorme robot van onbekende oorsprong en probeert deze aan de praat te krijgen.
Titre
Slapende reuzen
Auteur
Sylvain Neuvel
Traducteur
Gert Van Santen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sleeping giants
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2017
303 p.
Note
Vormt samen met Ontwakende goden (deel 2) een tweeluik
ISBN
9789045213118 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een team van wetenschappers en militairen verzamelt lichaamsdelen van een enorme robot van 6000 jaar oud en probeert deze aan de praat te krijgen. Wie heeft de robot gebouwd en wat is haar doel? Rechttoe rechtaan militaire sciencefiction met een aantal hoofdpersonen. Het verhaal wordt verteld aan de hand van interviews, missieverslagen en persoonlijke videologs. Deze ‘files’ zijn genummerd maar niet aansluitend, wat de indruk wekt dat er veel onbesproken blijft. De interviewer zelf blijft buiten beeld en het wordt niet duidelijk voor wie hij werkt. Hij heeft grote sommen geld tot zijn beschikking en hij manipuleert mensen om zijn zin door te drukken. Het geheel schept een beeld van een supergeheime overheidsorganisatie, waarvan per ongeluk een tipje van de sluier wordt opgelicht. Deze stijl doet denken aan ‘The X-files’. Een aparte manier om een verhaal te vertellen want hoewel je vrijwel geen directe inkijk in de gedachten van de personages krijgt, krijg je toch een aardig beeld van …Lire la suite

À propos de Sylvain Neuvel

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Sylvain Neuvel, né en 1973 à Québec, est un écrivain canadien de science-fiction connu pour être l'auteur des Dossiers de Thémis. Il est également l'un des trois auteurs repris pour le projet de plusieurs livres autour de la série télévisée Black Mirror.

Il est né à Québec et a grandi dans la banlieue de L'Ancienne-Lorette. Neuvel a fait ses études à l'Université de Montréal et à l'Université de Chicago et dirige sa propre agence de traduction.

Œuvres littéraires

La série des Dossiers de Thémis commence avec son premier roman Le Sommeil des Géants (Sleeping Giants). Il suit un groupe de scientifiques dirigé par la physicienne Rose Franklin. Ce groupe assemble un robot géant d'origine mystérieuse. Les morceaux sont dispersés à travers le monde. L'idée initial…En lire plus sur Wikipedia