Bande dessinée
Néerlandais

De vrouw die met vuur speelde. 1

Sylvain Runberg (scénariste), Man (dessinateur), Stieg Larsson (antécédent bibliographique)
Mikael Blomkvist stort zich voor Millennium op een nieuw onderzoek naar mensenhandel in Oost- en Noord-Europa. Na een onenightstand met Lisbeth Salander die weinig aan de verbeelding overliet, scheiden hun wegen weer, maar niet voor lang. Het persoonlijke verleden van Lisbeth duikt immers op een bizarre manier weer op in Blomkvists onderzoek, waarin hij een stukje geschiedenis aan het licht brengt
Titre
De vrouw die met vuur speelde. 1
Scénariste
Sylvain Runberg
Dessinateur
Man (Striptekenaar)
Antécédent bibliographique
Stieg Larsson 1954-2004
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Flickan som lekte med elden [1]
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Dupuis, 2014
64 p. : ill.
ISBN
9789031433056 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met dit derde deel van de stripbewerking van Stieg Larssons romantrilogie zitten we in de eerste helft van het tweede boek, 'De vrouw die met vuur speelde' - scenarist Runberg heeft elk boek in een tweeluik opgesplitst. Heldin Lisbeth Salander is bij aanvang nauwelijks herkenbaar: lange haren, tropische omgeving... Alleen haar tattoos en piercings, en moeilijke karakter zijn herkenbaar. En het feit dat ze aan een computer zit - te hacken.
Dus vinden we haar al snel in Zuid-Frankrijk, opnieuw in haar combatoutfit - als een punkversie van Lara Croft - om haar voogd Bjurman andermaal een lesje te leren. Die maakte daar een afspraak om de tattoo die Lisbeth op zijn buik had gezet - 'Ik ben een sadistisch zwijn en verkrachter' - te laten verwijderen. Maar Lisbeth is niet iemand die vergeeft en belet dat. Dat is een gevaarlijke beslissing, want de malafide advocaat zoekt contact met oude en gevaarlijke vrienden om zijn probleem definitief op te lossen.
Die contacten in de onderwe…Lire la suite
Na het boek en de film is er ook een stripversie van Stieg Larsons bestseller 'Millennium'. Nadat de bekende onderzoeksjournalist (Blomkvist) samen met de stoere computerhacker Lisbeth Salander het raadsel oploste rondom het verdwenen nichtje van een miljonair, gaan ze in dit deel achter de mysterieuze crimineel Zala aan. Dat is het meesterbrein achter een netwerk van vrouwenhandel en prostitutie waarbij ook hooggeplaatste politici, rechters, Lisbeths voogd, die haar in eerdere delen verkrachtte en een gevaarlijke motorbende betrokken zijn. Nadat er een aantal moorden is gepleegd, wordt Lisbeth door de politie gezocht als verdachte. Nog een reden voor haar om Blomkvist te helpen de echte daders te vinden. Wie de films heeft gezien, zal in het begin steeds die gezichten voor zich zien, maar door het uitgekiende scenario en het spectaculaire tekenwerk verdwijnen die naar de achtergrond. Zelfs als je het verhaal al kent, is dit boek (verrassend genoeg) toch de moeite waard en dus minder …Lire la suite

À propos de Sylvain Runberg

Sylvain Runberg est un scénariste de bande dessinée franco-belge, né en 1971 à Tournai.

Biographie

Né d'une mère belge et d'un père français, Sylvain Runberg grandit dans le Sud de la France. Il est titulaire d'un bac d'Arts Plastiques, obtenu dans le Vaucluse. Il passe une maîtrise d'histoire contemporaine à l'université d'Aix en Provence. Il travaille en librairie spécialisée pendant deux ans. Les Humanoïdes Associés lui proposant un contrat, il s'installe à Paris.

En 2001, il est immobilisé durant plusieurs mois par les suites d'un accident. C' est pendant sa convalescence qu'il s'essaie à l'écriture. Il découvre alors une vraie passion.

En 2004 paraît son premier album Astrid en collaboration avec Karim Friha chez Soleil Productions.

En mars 2013 est publié la première partie de la série Millenium, adaptée du roman du…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions