Pluim sticht een kransje. Een dameskransje. Haas mag erbij en Ping Wing. Maar de heren mogen niet meedoen. Ze gaan zelf een club oprichten. Maar wat voor een club?
Sujet
Vriendschap
Niveau de lecture
AVI E3, AVI M3, AVI 3, AVI 2
Titre
De club van wij
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Narrateur
Lisette Vanhelmont  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Durée
0:15
Éditeur original
Lannoo
Note
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ping Wing heeft heimwee en de deftige Pluim verzint een plan om haar op te vrolijken. Ze richt een dameskransje op, waarbij ook Haas aanwezig is, om over damesdingen te praten. Meermin mag niet meedoen, want die is half half. Ook Vos, Uil, Jak, Ping Ping, Rob en Ever zijn uitgesloten, dat zijn immers heren. Een herenkransje ligt voor de hand, maar al gauw vliegen er opwindendere alternatieven over tafel: motorclub, nachtclub en een beleggersclub. De heren kunnen echter geen besluit nemen en als iedereen huiswaarts keert, gaat Vos naar het huis van Haas, want echte vrienden horen bij elkaar. Over Vos en Haas verschenen talrijke uitgaven. Dit boek hoort bij ‘Ik lees als Vos’, volgens de uitgever leestechnisch AVI-M3 tot E3, maar blijkt AVI-M4. De taligheid wordt gestimuleerd met bijzondere woordkeuze en fantasievol taalgebruik, waarbij begrippen letterlijk worden geïnterpreteerd (beleggersclub, dat klinkt lekker: beleggen met ham of kaas). Rustige opmaak met veel wit. De schitterende …Lire la suite

Vos en Haas. De club van wij

Pluim is op de koffie bij Ping Wing. Ping Wing vindt het fijn in het buitenhuis dat zij gaat huren van Pluim. Pluim zou er zelf niet heel de tijd willen wonen. Zij woont in een stadspark. In een bos wonen vindt ze veel te saai. Pluim denkt dat Ping Wing het er niet zo leuk vindt, dat zij heimwee heeft naar sneeuw en ijs. Ze moet iets leuks verzinnen om Ping Wing af te leiden: een dameskransje!  Alleen nette dames zijn welkom, om te praten over damesdingen. Haas mag erbij, maar Vos niet, al heeft die zo'n zin in cake. De 'heren' van het bos - Vos, Rob, Ever, Jak en Ping Ping - stellen allerlei herenkransjes en -clubs voor, maar komen niet tot een akkoord.

De verhalen van Vos en Haas blijven boeien. De woordspelingen zijn toch zo fijn, evenals de illustraties. Ik krijg er nooit genoeg van, en de lezertjes blijkbaar ook niet. Voor AVI 2 en 3 in de serie 'Ik lees als Vos'.


Suggestions