Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een ei op een ezel

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (dessinateur)
Vos en Haas gaan naar kunst van Uil kijken: een ei op een doek op een ezel! Wat bedoelt Uil daarmee? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Kunst
Niveau de lecture
AVI 2, AVI 3, AVI E3, AVI M3
Titre
Een ei op een ezel
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Dessinateur
Thé Tjong-Khing
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2016 | Autres éditions
32 p. : ill.
ISBN
9789401434935 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vos en Haas gaan naar kunst van Uil kijken: een ei op een doek op een ezel! Dat zorgt voor verwarring: een ei (ij) op een doek dat staat (een doek ligt) op een ezel (dier?). Als duidelijk is wat Uil precies bedoelt, wil Vos kunst schilderen; hij maakt een portret van Haas! Wat resulteert in ‘twee lussen met een ei ertussen’; niet alleen een schilderij, maar ook nog eens een gedicht! In dit deeltje uit de reeks ‘Ik lees als vos’ vliegen woord- en taalgrapjes de lezer om de oren. Want hoeveel betekenissen kan één woord wel niet hebben? Welke betekenis wordt bedoeld? Naast leren lezen, wordt de lezer geprikkeld om na te denken over specifieke woorden en over taal in het algemeen. Vorm en inhoud gaan hand in hand. Opvallende, belangrijke woorden zijn in een groter lettertype gedrukt en de bekende prenten zijn doelbewust tussen de tekst geplakt, waardoor ze de beginnende lezer ondersteunen. Compliment voor Vos, Haas, Uil en hun makers: met weinig woorden de woordenschat van een ander laten…Lire la suite

Vos en Haas. Een ei op een ezel

Vos en Haas zijn geen onbekenden in de wereld van beginnende lezers. Binnen de reeks werden drie subreeksen ontwikkeld: Ik lees als Uil, Ik lees als Vos en Ik lees als Haas. Ze staan respectievelijk voor AVI 1 en 2, AVI 2 en 3 en AVI 3, 4 en 5. Dit boekje verscheen in de tweede subreeks.

Zoals we dat van Sylvia vanden Heede gewoon zijn, beperkt ze zich niet tot een 'gewoon' verhaal voor eerste lezers. Doorheen het ogenschijnlijk gewone verhaal, krijgen de lezers heel wat weetjes mee over kunst, maar wordt er ook duchtig met woordspelletjes gegoocheld. Doordacht en verrassend. Getuige volgende passage: Vos kijkt. Hij ziet een schilderij op een rek. Nu snapt hij het! Uil wilde een ezel schilderen. De woordspelletjes zijn zo goed als altijd deel van grappige discussies. Vos en Haas snappen namelijk niets van de wartaal die nieuwbakken artiest Uil uitkraamt.

De vormgeving van het boek is zoals altijd overzichtelijk, wat maakt dat eerste lezers zowel aandacht kunne…Lire la suite

Suggestions