Haas wil gaatjes. In haar oren! Uil wil haar helpen. Hij heeft er een goede machine voor. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI E3, AVI M4, AVI 3, AVI 4, AVI 5
Titre
Gaatjes
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Dessinateur
Thé Tjong-Khing
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2016
33 p. : ill.
ISBN
9789401433365 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Haas wil gaatjes maar niemand lijkt haar te begrijpen. Vos denkt meteen aan de tandarts, maar dan hoort hij dat zij ze in haar oren wil. Net als Pluim. De andere dieren vinden het maar niks, maar willen wel helpen. Uil haalt zijn feestmachine om de gaatjes te maken. Maar of dat de bedoeling is van Haas... Leuk uitgewerkt deeltje uit de serie 'Ik lees als Haas', waarin boekjes verschijnen voor een jonge doelgroep die al wat vorderingen maakt bij het lezen. Dit boekje heeft niveau AVI-M4. Het dierenverhaal is lief en aansprekend, de opmaak rustig: korte zinnen, ruim gezet, grote letter, spelen met de grootte van de letters. Met een overzichtelijke bladspiegel en natuurlijk de leuke, gekleurde illustraties op iedere bladzijde van The Tjong-Khing. Een aantrekkelijke uitgave voor wat betreft uitvoering en verhaal voor een doelgroep die zo kan ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Vanaf ca. 7 jaar.

Vos en Haas. Gaatjes

Haas wil gaatjes. Vos verstaat er niks van. Gaatjes: waar, waarin, waarom? Wel, gaatjes zoals Pluim, zegt Haas. Vos snapt het nog altijd niet. Voor gaatjes in je tanden ga je naar de tandarts. Maar nee, Haas wil gaatjes in haar oren voor oorbellen, zoals Pluim. Uil heeft wel 'een ding' om gaatjes te maken. Vast een boormachine, bedenkt Evert. Nee, Uil heeft een 'feestmachine' (of perforator) waar je confetti mee kan maken. Haas begint al te twijfelen. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, vindt Evert. En zijn Haas' oren niet te lang, moet er geen stukje af? Haas kan het niet langer aanhoren en valt flauw. Dan liever geen gaatjes. Uil vindt dat ze beter kunnen feestvieren, dan kan hij confetti maken met zijn perforator.

De stoere praat van Evert doet Haas afzien van haar wens die ze deelt met vele jonge meisjes. Van een heel eenvoudig gegeven weet Sylvia vanden Heede een leuk verhaal te maken. En de fantastische illustraties voegen er nog een dimensie aan toe. Voor eerste …Lire la suite