Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Hond bijt wolf

Sylvia Vanden Heede (auteur), Marije Tolman (dessinateur)
Hond krijgt gezelschap van Pup. Telkens wanneer Pup overlast veroorzaakt, krijgt Hond de schuld. Hij beklaagt zich bij zijn neef Wolf. Maar wanneer de boze Wolf Pup meeneemt, merkt Hond dat hij hem toch wel mist.
Sujet
Wolven, Honden
Niveau de lecture
AVI Début, AVI M3, AVI 1, AVI 2
Titre
Hond bijt wolf
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Dessinateur
Marije Tolman
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2012
122 p. : ill.
ISBN
9789401401913 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het zit Hond niet mee. Hij heeft een bot, maar Wolf wil het ook. Bovendien haalt zijn baas Pup in huis. Daar is Hond allesbehalve blij mee. Maar dan krijgt hij een idee. Als Wolf op Pup past, geeft hij hem een bot in ruil. En zo gebeurt het. Tot Hond wroeging krijgt… In dit derde boek in de reeks over Wolf en Hond puzzelt Sylvia Vanden Heede — zoals steeds — de korte woorden die onze taal rijk is tot eenvoudige zinnen, en knutselt ze deze zinnen tot een amusant en boeiend verhaal. Hierbij gebruikt ze, zeker in het begin van het boek, regelmatig rijm, zoals ‘Hap naar je baas: / Hap, snak, au! / Gil, grom, raas: / Snak, hap, grauw!’ Ze breidt niet alleen de woordenschat van de lezers danig uit door veel synoniemen te noemen, dit zorgt er ook voor dat de taal speels klinkt. Bijvoorbeeld: ‘Hond huilt./ […] / Hij jankt en snikt. / ‘Mijn bot, mijn bot!’ schreit hij.’ Op andere momenten verschijnen woorden als ‘klier’, ‘knot’ en ‘grien’, die vele jonge lezers waarschijnlijk onbekend zijn, ma…Lire la suite
In dit derde boek* met Wolf en Hond als personages maakt Wolf Hond weer het leven zuur. Wolf is vaak en graag boos, want dat hoort bij hem. Hond wordt daar bang van. Hij is liever lief en braaf. Maar als baas een nieuwe pup koopt, Hond de schuld krijgt van het kattenkwaad van Pup en Wolf hem dan ook nog gaat sarren met Pup, is de maat vol. Hond bedenkt een plan. De spanningsboog van het verhaal wordt goed vastgehouden en de karakters van de drie hoofdpersonen komen uitstekend uit de verf. Het hele verhaal is gezet in een duidelijk lettertype, met eenlettergrepige woorden en korte zinnen, AVI-M3. Daarbij is gebruikgemaakt van hoofdletters en leestekens. De leuke aquarel- en pentekeningen in kleur vormen een mooie aanvulling op de tekst. Een spannend, wat dikker eerste leesboek voor de beginnende lezer die van een uitdaging houdt. Ook geschikt om voor te lezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions