Livre
Néerlandais

Vos en Haas op zoek naar koek

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Vos heeft enorme trek in koek. Hij zoekt overal in het bos en gaat bij alle dieren langs, maar vindt nergens koek. Als hij thuiskomt wacht hem een verrassing. Groot, hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Gebak, Voeding
Titre
Vos en Haas op zoek naar koek / Sylvia Vanden Heede ; met tek. van Thé Tjong-Khing
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Dessinateur
Thé Tjong-Khing
Langue
Néerlandais
Édition
4de dr.
Éditeur
Tielt: Lannoo, [2011?] | Autres éditions
[14] p. : ill.
ISBN
9789020966138 (hardback, 4de dr.)
Placing suggestion
(ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vos en Haas

Woensdag opende de Boekenbeurs, en waarom zou u daar ook eens niet met uw peuters langslopen? Talloze leuke prenten- en voorleesboekjes liggen in Antwerp Expo op hen te wachten. Zoals deze bijvoorbeeld.

De serie Vos en Haas is al lang geen onbekende meer in het boekenwereldje. Auteur Sylvia Vanden Heede werd al meermaals bekroond voor haar boeken voor eerste lezertjes en ook illustrator Thé Tjong-Khing is niet de eerste de beste. Nu komen voor het eerst ook twee stevige kartonboeken voor peuters uit met Vos en zijn vriend Haas in de hoofdrol. In Vos en Haas op zoek naar koek heeft Vos zin in koekjes en jij moet hem helpen om die te vinden. Rondkijken en onderweg ook de andere etenswaren proberen te benoemen, is de booschap. Goed kijken, moet je ook in Een buur voor Vos en Haas, want op de grote kijkplaten kan je onder meer leren wat groot of klein is, wat vierkant of rond. Prachtige en grappige kijkboeken zijn dit waar zowel jij als je ouders plezier aan zullen beleven.

Vos en Haas op zoek naar koek - Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing - Lannoo - 16p - 12,95 euro. Vanaf drie jaar.

Een buur voor Vos en Haas - Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing - Lannoo - 16p - 1…Lire la suite

Vos heeft trek in koek en gaat bij alle dieren langs. Hij dwaalt door het bos en zoekt overal. Maar koek groeit niet in de grond en ook niet aan de bomen. Pas als het avond is, keert hij terug naar huis. Daar ruikt hij de heerlijkste geuren. In de keuken, waar Uil en Haas hard hebben gewerkt tijdens de zoektocht van Vos, wacht hem een grote verrassing. Kleuters gaan met Vos op zoek en maken spelenderwijs kennis met de ingrediënten van koek. Groeit het aan bomen, of in de grond? Of zou je koek kunnen maken van tomaten, vlees of fruit? De tekst vormt, in eenvoudige bewoordingen en in de typische Vos en Haas-stijl, een echte eenheid met de kleurrijke, omlijnde en herkenbare illustraties. In de tekeningen is meer te zien dan in de tekst staat en dat zal opmerkzame kleuters niet ontgaan. De boeken over Vos en Haas zijn onderscheiden met diverse prijzen. Dit groot formaat hardkartonnen boek met twee afgeronde hoeken en platen over dubbele bladzijden is nu beschikbaar als Fundel. De chip in …Lire la suite

Vos en Haas op zoek naar koek

De immer hongerige Vos, gekend uit eerder verschenen delen, heeft alweer trek. Maar er is geen koek in huis. Er is wel een schaal met noten, er zijn appels in een mand en op de tafel liggen kaas, vlees, groenten en fruit overzichtelijk uitgestald. Maar dat is niet waar vos zin in heeft. Ook buiten, waar Haas wortelen, prei en tomaten teelt, is geen koek te bespeuren. Bij Uil is er al evenmin iets te vinden. Dus gaat Vos de deur uit. Op zoek naar koek. Hij dwaalt door het bos, zoekt achter elke boom en struik. Maar hij vindt alleen maar bessen en die zijn zuur. Dus keert hij weer naar huis, erg teleurgesteld, … Tot hij de geur van iets lekkers opsnuift. Hij ruikt niet alleen koek maar ook taart en cake en pannenkoeken, wafels en gebak. Als verassing hebben Uil en Haas al de tijd dat Vos in het bos op zoek was, gebakken. Ze hebben alles gebakken wat er in het kookboek stond. Zoals in de eerder verschenen delen, worden ook hier beeld en taal op een speelse wijze met elkaar verbonden. …Lire la suite