Livre
Néerlandais

De Grieken

Sylvie Baussier (auteur), Émilie Beaumont (éditeur intellectuel), MIA (dessinateur)
Overzicht van de geschiedenis en cultuur van het oude Griekenland. Met informatie over o.a. de Olympische Spelen en het dagelijks leven. Met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De Grieken
Auteur
Sylvie Baussier
Éditeur intellectuel
Émilie Beaumont
Dessinateur
MIA
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les Grecs
Éditeur
Gent: Daphne, 2008
27 p. : ill.
Note
Ondertitel op omslag: voor kinderen die er alles over willen weten!
ISBN
9782504426562
Placing suggestion
923.1 (SISO) Grieks-Romeinse tijd (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 26 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Overzicht van de geschiedenis en cultuur van het oude Griekenland. Op elke twee bladzijden komt een thema ter sprake in een hoofdtekst en in losse paragrafen telkens over een specifiek onderwerp. In de verschillende hoofdstukken wordt aandacht besteed aan geschiedenis, politiek, cultuur, godsdienst, het dagelijks leven en de Olympische Spelen. De verschillende onderwerpen worden beknopt maar helder behandeld. Wel zijn de zinnen soms lang en de informatiedichtheid is hoog. Namen zijn correct weergegeven. Er zijn verschillende grote en vette lettertypen gebruikt. Het illustratiemateriaal in kleur bestaat uit ongekaderde tekeningen met vrij veel details, geen foto’s. Speelse lay-out, die echter vrij vol aan doet. Helaas ontbreken een woordenlijst en register. De inhoudsopgave staat achterin. Maakt deel uit van de reeks 'Lees en ontdek'*. Voor thuis, op school en bij de naschoolse opvang. Zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Sylvie Baussier

Sylvie Baussier est une autrice française de littérature d'enfance et de jeunesse et scénariste de bande dessinée née le 9 février 1964 à Paris et vivant à Évreux.

Biographie

Enfance et études

Sylvie Baussier est née à Paris et y a grandi. Elle y vit jusqu'au début des années 1990. Elle est titulaire d'un diplôme d'études approfondies en littérature et multimédia[Où ?][Quand ?]. Elle exerce les métiers de bibliothécaire, puis éditrice d'encyclopédies grand public sur papier et CD-ROM et devient journaliste avant de s'établir comme autrice in…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions