Livre
Néerlandais

De Vikingen komen!

Sylvie Baussier (auteur), Daniel Kerleroux (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Met veel kleurrijke tekeningen en beweegbare onderdelen worden allerlei wetenswaardigheden over de Vikingen verteld. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Vikingen
Titre
De Vikingen komen!
Auteur
Sylvie Baussier
Dessinateur
Daniel Kerleroux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'aventure des Vikings
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789076830872 (hardback)
Placing suggestion
925.5 (SISO) Middeleeuwen (500 tot 1500) (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit vierkante prentenboekje over de Vikingen telt tien dubbele bladzijden, waarvan de meeste uitvouwbaar zijn. Verder zijn er uitklapbare luikjes, Vikingbootjes, masten en roeispanen die heen en weer kunnen schuiven en kleine boekjes bovenop een pagina. Dit maakt het boek kwetsbaar, maar het is ook een ware ontdekkingstocht voor jongere kinderen om alles te vinden. De laatste pagina geeft wat zoek- en telopdrachten, zodat de lezer zelf actief kan zijn. De teksten zijn niet echt afgestemd op de jongste kinderen. Begrippen als harpoen, ambachtslieden, voorstevens, abdijen en concubines, werkwoorden als beladen, telen, monteren, oriënteren en op de hoogte brengen, ze worden wel gebruikt, maar niet uitgelegd. De over het algemeen bladzijdevullende en in overwegend bruin- en groentinten uitgevoerde illustraties hebben iets stripachtigs en zijn deels naïef realistisch en deels gefantaseerd. Een informatief boek dat eventueel (ook in klassenverband) gebruikt kan worden, alhoewel het thema de…Lire la suite

De Vikingen komen!

Via draaiende schijfjes en uitklapbare luikjes komen leergierige kinderen heel wat te weten over de Vikingen. Niet alle Vikingen waren oorlogszuchtige krijgers. Ze bouwden houten huizen, deden aan landbouw, fokten schapen en paarden. De voornaamste goden komen in beeld. We zien ook hoe een drakar werd gebouwd. Rijke Vikingen werden begraven op een schip, dat was gevuld met voedsel en drank. In de zomermaanden gingen de Vikingen op ontdekkingstocht. De Zweden trokken naar het oosten en stichten Rusland. De Noren voeren naar IJsland en Groenland. Zo bereikten ze wellicht Noord-Amerika. Een didactisch speeltje.


À propos de Sylvie Baussier

Sylvie Baussier est une autrice française de littérature d'enfance et de jeunesse et scénariste de bande dessinée née le 9 février 1964 à Paris et vivant à Évreux.

Biographie

Enfance et études

Sylvie Baussier est née à Paris et y a grandi. Elle y vit jusqu'au début des années 1990. Elle est titulaire d'un diplôme d'études approfondies en littérature et multimédia[Où ?][Quand ?]. Elle exerce les métiers de bibliothécaire, puis éditrice d'encyclopédies grand public sur papier et CD-ROM et devient journaliste avant de s'établir comme autrice in…En lire plus sur Wikipedia