Livre
Néerlandais

Het oude Egypte

Sylvie Baussier (auteur), Rémi Saillard (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Met veel kleurrijke tekeningen en beweegbare onderdelen worden allerlei wetenswaardigheden over het leven in het oude Egypte verteld. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Het oude Egypte
Auteur
Sylvie Baussier
Dessinateur
Rémi Saillard
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'Egypte des pharaons
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789076830865 (hardback)
Placing suggestion
922.1 (SISO) Het Oude Egypte (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het leven in het oude Egypte is heel anders dan wij het kennen. In dit boek wordt aan de hand van paginavullende gekleurde tekeningen en tekst verteld hoe het er toen aan toe ging. Vragen die in het boek beantwoord worden: Hoe overleefden ze in die hete woestijn?, Wat is een farao?, Hoe schrijven Egyptenaren? en Hoe leefden kinderen? Het boek is erg informatief. Daarnaast is het een uitdagend kijkboek met allerlei uitvouwbare flappen en bladzijden, bewegende delen en platen die aanvullende informatie of delen van tekeningen zichtbaar maken. De overwegend in warme kleuren uitgevoerde illustraties hebben iets stripachtigs en zijn deels naïef realistisch en deels gefantaseerd. De tekst wordt hier en daar wat overschaduwd door de ingenieuze bladzijdeopbouw. Voor jonge kinderen vanaf ca. 4 jaar een aantrekkelijk speel- en kijkboek, voor wat oudere kinderen (vanaf ca. 6 jaar) leerzaam en leuk. Het thema is voor jonge kinderen wellicht wat ver van hun bed.

Het oude Egypte

De Kididoc-reeks bestaat intussen uit meer dan 20 titels. De boekjes zijn allemaal vanuit eenzelfde concept ontwikkeld: een onderwerp wordt zeer visueel uitgewerkt en extra aantrekkelijk gemaakt door flapjes waarachter iers verborgen zit en schijfjes waaraan de jonge lezer kan draaien. Dit boekje neemt een kijkje in het oude Egypte. Een fascinerend onderwerp dat op maat van de doelgroep versneden werd. Op de openingspagina staat een aantal vragen die de lezer prikkelen en hem uitnodigen het boekje te exploreren: ‘Hoe kun je in een woestijn planten laten groeien?’, of ‘Wat is een hiëroglief?’. Op de volgende bladzijden wordt er telkens een aspect uitgelicht: hoe de Egyptische boeren graan konden kweken in de woestijn, hoe de piramiden werden gebouwd, welke goden er aanbeden werden en welke farao’s er de scepter zwaaiden. Er is een dubbele pagina waar parallel het leven van twee kinderen staat afgebeeld: het leven van een toekomstige farao en het leven van een boerenjongen. Het schet…Lire la suite

À propos de Sylvie Baussier

Sylvie Baussier est une autrice française de littérature d'enfance et de jeunesse et scénariste de bande dessinée née le 9 février 1964 à Paris et vivant à Évreux.

Biographie

Enfance et études

Sylvie Baussier est née à Paris et y a grandi. Elle y vit jusqu'au début des années 1990. Elle est titulaire d'un diplôme d'études approfondies en littérature et multimédia[Où ?][Quand ?]. Elle exerce les métiers de bibliothécaire, puis éditrice d'encyclopédies grand public sur papier et CD-ROM et devient journaliste avant de s'établir comme autrice in…En lire plus sur Wikipedia