Een vrouw van 40 is de laatste 15 jaar van haar leven vergeten. Ze denkt dat ze aan het begin van een liefdesrelatie staat, maar in werkelijkheid heeft ze vier dagen de tijd om de man van haar leven voor zich terug te winnen.
Titre
La vie d'une autre
Directeur
Sylvie Testud
Antécédent bibliographique
Frédérique Deghelt
Compositeur
André Dziezuk
Acteur
Juliette Binoche 1964- Mathieu Kassovitz
Langue
Français
Éditeur
Imagine, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
94 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
9789461871015

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Regiedebuut uit 2012 van actrice Sylvie Testud (Lourdes; Stupeur et tremblements) met in de hoofdrol Juliette Binoche (Copie conforme; Chocolat). Hoofdpersoon is Marie die op de ochtend van haar 41ste verjaardag ontdekt dat ze de laatste vijftien jaar van haar leven vergeten is. Langzamerhand komt ze erachter wat er in de tussentijd gebeurd is: ze is getrouwd met haar jeugdliefde, heeft een zoontje en is een geslaagde zakenvrouw, maar ook is ze vervreemd van haar kind en ouders en ligt ze in scheiding, met nog vier dagen om haar huwelijk te redden. Sasja Koetsier (Filmkrant april '12) vindt dat er voor Juliette Binoche weinig eer valt te behalen aan het vergezochte uitgangspunt en noemt het einde abrupt en onbevredigend. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 4-8-'12): '(...) Alle films met Juliette Binoche zijn de moeite waard. Ook al figureert zij in vergezochte verhalen zoals in dit liefdesdrama met een nogal ongebruikelijk (en ongeloofwaardig) uitgangspunt. (...) Maar Binoche bezit meer dan ge…Lire la suite

À propos de Sylvie Testud

CC BY-SA 4.0 - Image by Georges Biard

Sylvie Testud, est une comédienne, romancière et réalisatrice française née le 17 janvier 1971 à Lyon (Rhône).

Après avoir reçu le César du meilleur espoir féminin en 2001 pour Les Blessures assassines, elle reçoit le César de la meilleure actrice dans Stupeur et Tremblements en 2004.

Biographie

Enfance

Sylvie Testud naît le 17 janvier 1971 à Lyon. Ses parents se séparent lorsqu'elle a deux ans. Elle passe son enfance et son adolescence dans le quartier lyonnais de la Croix-Rousse, élevée par sa mère, une comptable.

Débuts

Elle décide de devenir actrice au cours de sa jeunesse, après avoir admiré les actrices dans les fil…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions