Livre
Néerlandais

De groene engeltoren. 1, De belegering

Tad Williams (auteur), Max Schuchart (traducteur)
In het land Osten Art wordt de strijd voortgezet tussen goed en kwaad, tussen de mensen en de Sithi. Vervolg op 'De drakentroon' en 'De steen des afscheids'.
Titre
De groene engeltoren. 1, De belegering
Auteur
Tad Williams
Traducteur
Max Schuchart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
To green angel tower.[1], Siege
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017 | Autres éditions
807 p. : ill.
Note
Eerder verschenen als deel 3,1
ISBN
9789021018942 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires


Simon (afgeleid van Seoman, wat in het land Osten Ard 'wachten' betekent) is de centrale figuur in het vierdelige epos 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard.' In het verhaal ondergaat hij een hele evolutie: in het eerste boek is hij nog een weesjongen die keukenhulp is. Daar komt verandering in als de tovenaar die aanwezig was bij de geboorte die zijn moeder fataal werd, hem bij zich in huis neemt. Het mysterie van zijn afkomst (niemand weet wie zijn vader was) maakt hem voor nogal wat personen interessant.

Ondertussen woedt er in de wereld een verschrikkelijke burgeroorlog tussen twee koningskinderen Jozua en Elias. Deze laatste wordt met raad en daad bijgestaan door de duivelse Pyrates en heeft een bondgenootschap gesloten met de Stormkoning. Simon kiest onvoorwaardelijk voor de underdog, Jozua, en weet voor hem een van de drie magische zwaarden te bemachtigen: Doorn.

In het begin van dit boek wordt Simon voor zijn verdiensten tot ridder geslagen en is het gehavend…Lire la suite
Eerste band van het derde deel van de cyclus 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard'; vervolg op 'De drakentroon' en 'De steen des afscheids'. Nog steeds woedt in het land Osten Ard de strijd tussen Goed en Kwaad, in wezen de strijd tussen de mensen en de vroegere bewoners van die wereld, de Sithi, die geleid worden door de 'dode maar niet-gestorven' koning Ineluki. Tegen deze achtergrond wordt een zeer uitvoerig verhaal verteld over allerlei personages uit allerlei klassen van de bevolking die op een of andere manier bij de strijd betrokken zijn geraakt. Traditionele fantasy in de trant van Tolkien en de zijnen. Wordt vervolgd door ‘Het ontzet’* (band twee van het derde deel).

À propos de Tad Williams

Robert Paul Williams, dit Tad Williams, né le 14 mars 1957 à San José en Californie, est un auteur américain de romans de science-fiction et de fantasy. Il est notamment l'auteur des cycles L'Arcane des épées et Autremonde.

Il eut une enfance sans histoire, puis est devenu chanteur et parolier d'un groupe rock, illustrateur et cartooniste, présentateur de radio et de télé, employé d'Apple et fondateur d'une compagnie de production de télé interactive. C'est à vingt-cinq ans qu'il commence à écrire La Ligue du Parchemin.

Il a écrit également La Guerre des fleurs qui se place dans une réalité parallèle où vivent créatures féeriques en tout genre.

Œuvres

Univers L'Arc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions