Livre
Néerlandais

De groene engeltoren. 2, Het ontzet

Tad Williams (auteur), Max Schuchart (traducteur)
In het land Osten Ard vindt de laatste, beslissende slag plaats tussen de mensen en de Sithi. Laatste band van de trilogie; vervolg op "De belegering".
Titre
De groene engeltoren. 2, Het ontzet
Auteur
Tad Williams
Traducteur
Max Schuchart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
To green angel tower.[2], Storm
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2017 | Autres éditions
814 p.
Note
Eerder verschenen als deel 3,2
ISBN
9789021019000 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het Ontzet is het tweede deel van Boek drie ('De groene engeltoren') en tevens het laatste deel van het fantasy-epos 'Heugenis, Smart en het sterrenzwaard'. Simon is de centrale figuur en ondergaat een hele evolutie: in het eerste boek is hij nog een weesjongen en keukenhulp. Daar komt verandering in als de tovenaar, die aanwezig was bij zijn geboorte, hem bij zich in huis neemt. Het mysterie van zijn afkomst (niemand weet wie zijn vader was) maakt hem voor nogal wat personen interessant. Ondertussen woedt er in de wereld een verschrikkelijke burgeroorlog tussen twee koningskinderen, Jozua en Elias. Deze laatste wordt met raad en daad bijgestaan door de duivelse Pyrates en heeft een bondgenootschap gesloten met de Stormkoning. Simon kiest onvoorwaardelijk voor de underdog, Jozua, en weet voor hem een van de drie magische zwaarden te bemachtigen: Doorn.

In het vorige boek werd Simon voor zijn verdiensten tot ridder geslagen en hergroepeerde het gehavende leger van Prins J…Lire la suite
Tweede band van het derde en laatste deel van de trilogie 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard'; vervolg op de eerste band 'De belegering'*. Voortzetting van de strijd tussen de mensen en de niet-menselijke Sithi in het magische land Osten Ard. Na een lange tocht vol gevaren komen de menselijke strijdkrachten onder leiding van prins Jozua aan bij het hoofdkwartier van de Sithi, waar de laatste en beslissende confrontatie volgt. Traditionele fantasy in de trant van Tolkien. Dit laatste deel heeft een uitgebreid appendix van personages, plaatsen, woorden en uitdrukkingen uit de verzonnen cultuur van Osten Ard.

À propos de Tad Williams

CC BY 3.0 - Image by Ejdzej

Robert Paul Williams, dit Tad Williams, né le 14 mars 1957 à San José en Californie, est un auteur américain de romans de science-fiction et de fantasy. Il est notamment l'auteur des cycles L'Arcane des épées et Autremonde.

Il eut une enfance sans histoire, puis est devenu chanteur et parolier d'un groupe rock, illustrateur et cartooniste, présentateur de radio et de télé, employé d'Apple et fondateur d'une compagnie de production de télé interactive. C'est à vingt-cinq ans qu'il commence à écrire La Ligue du Parchemin.

Il a écrit également La Guerre des fleurs qui se place dans une réalité parallèle où vivent créatures féeriques en tout genre.

Œuvres

Univers L'Arc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions