De steen des afscheids

Tad Williams (auteur), Max Schuchart (traducteur)
Verdere belevenissen van de jongen Simon in de strijd tegen de volgelingen van de Stormkoning. Vervolg op 'De drakentroon'.
Titre
De steen des afscheids
Auteur
Tad Williams
Traducteur
Max Schuchart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The stone of farewell
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2021 | Autres éditions
816 p.
Date de sortie
08-12-2021
ISBN
9789021030364 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het land Osten Ard leefden vroeger de Sithi, die op de vlucht zijn geslagen voor de komst van de mensen. Na de dood van de koning Prester John raakt het land in verval onder het bewind van de nieuwe koning. Deze wordt geholpen door de geest van een lang geleden gestorven Sithi-prins, die zich de Stormkoning noemt. De volgelingen van de Stormkoning dreigen de overhand te krijgen en de menselijke legers trekken zich steeds verder terug. Tegen deze achtergrond wordt het verhaal verteld van de veertienjarige Simon, een leerling van de geleerde/magiër Morgene, die is voorbestemd het rijk van de ondergang te redden. Zeer uitvoerige fantasy in de trant van Tolkien, met sterke reminiscenties aan de Arthur-sage. Tweede deel van de trilogie 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard'*. Met kaart voorin. Vrij kleine druk.

À propos de Tad Williams

Robert Paul Williams, dit Tad Williams, né le 14 mars 1957 à San José en Californie, est un auteur américain de romans de science-fiction et de fantasy. Il est notamment l'auteur des cycles L'Arcane des épées et Autremonde.

Il eut une enfance sans histoire, puis est devenu chanteur et parolier d'un groupe rock, illustrateur et cartooniste, présentateur de radio et de télé, employé d'Apple et fondateur d'une compagnie de production de télé interactive. C'est à vingt-cinq ans qu'il commence à écrire La Ligue du Parchemin.

Il a écrit également La Guerre des fleurs qui se place dans une réalité parallèle où vivent créatures féeriques en tout genre.

Œuvres

Univers L'Arc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions