Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Elfenrijk

Autre titre De oorlog der bloemen

Tad Williams (auteur)

Elfenrijk

Autre titre De oorlog der bloemen

Genre:
Via een manuscript in de nalatenschap van zijn moeder ontdekt een man een elfenwereld die op het punt staat verzeild te raken in een oorlog waarin hij een grote rol zal spelen.
Titre
Elfenrijk
Autre titre
De oorlog der bloemen
Auteur
Tad Williams
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The war of the flowers
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2007 | Autres éditions
702 p.
ISBN
9789024527656

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek van de vooraanstaande fantasy-auteur heeft een vertrouwde opzet: via een manuscript in de nalatenschap van zijn moeder ontdekt hoofdrolspeler Theo Vilmes een parallelwereld: Faerie. Bestuurd door tirannieke elfenfamilies staat Faerie op het punt van een oorlog en heeft Theo daar een belangrijke rol in. Alhoewel het thema niet nieuw is, heeft de auteur er een fraaie uitvoering van gemaakt. De alternatieve wereld wordt in veel detail beschreven, waardoor die wereld overtuigt en geloofwaardig overkomt. De stijl is zeer bloemrijk; met veel omhaal van woorden wordt het geheel verhaald, waarbij de auteur archaïsch taalgebruik niet schuwt. De karakterisering is sterk; de hoofdrolspeler wordt scherp neergezet, de lezer maakt zijn emotionele ontwikkeling gevoelig mee. Alhoewel het plot tot een bevredigende afronding komt, zijn er voldoende losse eindjes voor een eventueel vervolg. Dit boek behoort tot het beste dat het fantasy-genre heeft te bieden. Kleine druk. Deze vertaling versche…Lire la suite

À propos de Tad Williams

Robert Paul Williams, dit Tad Williams, né le 14 mars 1957 à San José en Californie, est un auteur américain de romans de science-fiction et de fantasy. Il est notamment l'auteur des cycles L'Arcane des épées et Autremonde.

Il eut une enfance sans histoire, puis est devenu chanteur et parolier d'un groupe rock, illustrateur et cartooniste, présentateur de radio et de télé, employé d'Apple et fondateur d'une compagnie de production de télé interactive. C'est à vingt-cinq ans qu'il commence à écrire La Ligue du Parchemin.

Il a écrit également La Guerre des fleurs qui se place dans une réalité parallèle où vivent créatures féeriques en tout genre.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia