Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Versplinter me

Tahereh Mafi (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Adam (ik-figuur) voelt zich vaak onbegrepen en staat voor veel dilemma's, zoals zijn liefde voor Julliette en de zin van de nietsontziende oorlog. Diep in z'n hart wil hij nooit meer vechten. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Versplinter me
Auteur
Tahereh Mafi
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fracture me
Édition
1
Éditeur
Alkmaar: Blossom, 2014
78 p.
Note
Als deel 2,5 een vervolg van Breek me en gevolgd door Vertrouw me
ISBN
9789020679717 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Versplinter me is deel tweeënhalf in de reeks over Juliette Ferrars. Het loopt gelijk met het laatste deel van het tweede boek, Breek me, en speelt zich af voor het slot in de trilogie, Vertrouw me. In tegenstelling tot Vrees me en Breek me wordt dit korte boekje geheel verteld vanuit het perspectief van Adam.
Omega Point maakt zich klaar voor een aanval op Het Herstel, maar Adam heeft ook met andere problemen te kampen. Nadat Juliette per ongeluk bijna Kenji doodde, gaat het niet goed met haar en is hun relatie weer bij af. Naast zijn ongerustheid om Juliette maakt hij zich vanzelfsprekend zorgen om Kenji, en daarnaast ook om zijn kleine broertje James en diens veiligheid. Veel tijd om bij te pakken te blijven zitten heeft Adam echter niet, want al snel komt het aanvalsplan van Omega Point in beweging.
Het Herstel heeft echter ook niet stilgezeten en tracht er alles aan te doen om Juliette in handen te krijgen en de rebellen voor eens en voor …Lire la suite
In deze novelle wordt het einde van het tweede deel van deze serie, 'Breek me'*, opnieuw verteld, maar nu vanuit het perspectief van Adam. Hij voelt zich vaak onbegrepen en staat voor veel dilemma's, zoals zijn liefde voor Julliette en de zin van de nietsontziende oorlog. Diep in z'n hart wil hij nooit meer vechten. Deze novelle is deel 2,5 van de Julliette-trilogie. De auteur geeft, zoals ook in eerdere delen, elke gedachte van het personage weer, waardoor je hem goed leert kennen. De kenmerkende doorgestreepte zinnen zijn echter typisch iets voor de manier van vertellen van Juliette, dus die blijven hier achterwege. Na het verhaal volgen als voorproefje de eerste twee hoofdstukken van het derde deel: 'Vertrouw me'. Het laatste deel van het boekje is een kort interview met de auteur. Kortom een tussendeel dat niet nodig is om de trilogie te begrijpen, maar dat inzicht geeft in de gedachten van een ander belangrijk personage en je extra doet uitkijken naar het volgende deel. Vergelijk…Lire la suite

Versplinter me

In dit boek wordt het einde van het tweede deel van de Julliette-trilogie, 'Breek me', opnieuw verteld. Dit keer vanuit het perspectief van Adam. Adams diepe genegenheid en liefde voor Juliette wordt tegenover zijn broederliefde voor James gezet. In dit boekje zijn we hoe hij geweldig met zichzelf in de knoop ligt en met zijn gevoelens voor de ‘onaantastbare’ Juliette. En hoe hij keuzes moet maken. Keuzes tussen Juliette en James, en daar dan de gevolgen moet van dragen.
Dit is een deel 2,5. Een tussendeel zoals we tussen 'Vrees me' en 'Breek me' ook konden vinden.
De korte verhalen zijn niet noodzakelijk om de hele trilogie te kunnen volgen. Maar ze zijn een enorme meerwaarde om de achterliggende gevoelens en drijfveren van de personages te doorgronden. Een pittig extra en een must have! Ook hier krijgen we een voorsmaakje van het derde en laatste deel.

À propos de Tahereh Mafi

Tahereh Mafi, née le 9 novembre 1988 dans le Connecticut, est une auteure irano-américaine vivant à Santa Monica en Californie. Elle est connue pour ses ouvrages de littérature pour jeunes adultes (ou Young Adult).

Biographie

Tahereh Mafi est née dans une petite ville du Connecticut. Elle est la plus jeune de sa famille, cadette de quatre frères. Ses parents sont originaires d'Iran. À l'âge de 12 ans, elle déménage avec sa famille en Californie du Nord et à l'âge de 14 ans, ils emménagent à Orange County.

Tahereh Mafi est diplômée de l'Université High School à Irvine. Elle obtient par la suite un diplôme en arts libéraux de la Soka University of America à Aliso Viejo en Californie. Elle parle et comprend huit langues étrangères. Elle étudie à Barcelone (Espagne) pour un semestre universitaire. Au cours de ce voyage, elle a l'occ…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions