Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Verwoest me

Tahereh Mafi (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Warner (ik-figuur), de leider van sector 45, is door Juliette verwond. Alles wordt in werking gesteld om Julliette en haar twee handlangers te pakken. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Verwoest me
Auteur
Tahereh Mafi
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Destroy me
Édition
1
Éditeur
Alkmaar: Blossom, 2012
128 p.
Note
Als deel 1,5 een vervolg van Vrees me en gevolgd door Breek me
ISBN
9789020679632 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Warner, de niets en niemand ontziende leider van sector 45, is door Juliette verwond. Alles wordt in werking gesteld om Julliette en haar twee handlangers te pakken. Warners vader en opperbevelhebber van 'Het Herstel', is naar Sector 45 gekomen om de fouten van zijn zoon te corrigeren en, zo blijkt, Juliette te doden. Dit is een novelle die tussen het eerste en het tweeede deel van de trilogie over Juliette gelezen kan worden, maar niet echt deel uitmaakt van de trilogie. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Warner, die geterroriseerd wordt door z'n vader en wiens opvoeding gericht was op macht en pijn; medelijden is uit den boze en vernederen een groots machtsmiddel. Je komt meer te weten van Juliettes overlevingsstrategieën en Warners fascinatie voor haar, die overgaat in pure liefde. Hetzelfde beeldende taalgebruik als in het eerste deel, 'Vrees me',* niet altijd even toegankelijk voor iedereen. Een welkome aanvulling over de karakters en achtergronden. Het blijft e…Lire la suite

Verwoest me

'Verwoest me' is het deel 1,5 in de 'Touching Juliette'-trilogie. Het fascinerende boek 'Verwoest me' speelt zich af na 'Vrees me' en voor 'Breek me'. Het verhaal tussen de regels, het verhaal vanuit het perspectief van Warner, de meedogenloze leider van sector 45. Vanaf het moment dat Juliette hem neerschiet, neemt Warner de lezer mee in zijn hoofd ... We ervaren een herkenbare, maar andere stijl dan het eerste boek. Het eerste boek weerspiegelde chaos, angst, onzekerheid. Een stijl die het karakter van Juliette typeerde. In dit deel zien we meer zelfzekerheid, orde, … helemaal aangepast aan het karakter van Warner.
Warners falen komt al snel ter ore van zijn vader. Deze is de opperbevelhebber van ‘Het Herstel!, voor wie Warner een onderdanige angst vertoont. Warner kan aan hem niet zijn ware gevoelens en plannen over Juliette laten merken. We leren zijn menselijke kant kennen. Alsook de reden waarom hij Juliette zo graag levend terug wil krijgen.
Het boek is weer even me…Lire la suite

À propos de Tahereh Mafi

Tahereh Mafi, née le 9 novembre 1988 dans le Connecticut, est une auteure irano-américaine vivant à Santa Monica en Californie. Elle est connue pour ses ouvrages de littérature pour jeunes adultes (ou Young Adult).

Biographie

Tahereh Mafi est née dans une petite ville du Connecticut. Elle est la plus jeune de sa famille, cadette de quatre frères. Ses parents sont originaires d'Iran. À l'âge de 12 ans, elle déménage avec sa famille en Californie du Nord et à l'âge de 14 ans, ils emménagent à Orange County.

Tahereh Mafi est diplômée de l'Université High School à Irvine. Elle obtient par la suite un diplôme en arts libéraux de la Soka University of America à Aliso Viejo en Californie. Elle parle et comprend huit langues étrangères. Elle étudie à Barcelone (Espagne) pour un semestre universitaire. Au cours de ce voyage, elle a l'occ…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions