Livre
Néerlandais

Brammetje Baas

Tamara Bos (auteur), Jan Jutte (dessinateur)
Twintig verhaaltjes over Brammetje Baas, die naar meester Vis gaat in groep drie; hij moet erg wennen. Voorlezen vanaf ca. 5,5 jaar.
Titre
Brammetje Baas
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Jan Jutte
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2007
45 p. : ill.
ISBN
9789027674845

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een boek met twintig losstaande verhalen over Brammetje (6), die naar de derde klas van meester Vis gaat en daar erg moet wennen: hij moet stil zitten, blijft over, heeft een losse tand, wil graag een jarige helpen met uitdelen en leeft zich uit bij gymnastiek. Ook zijn er enkele verhalen opgenomen, die zich buiten school afspelen: in het bos, thuis met Sinterklaas en Kerstmis en op een verjaardagspartijtje. Allemaal thema's die in de belevingsfeer van de jonge lezer liggen. Ze worden op een vlotte en aantrekkelijke manier verteld zonder moeilijke woorden en in korte zinnen. Ieder hoofdstuk beslaat twee naast elkaar liggende pagina's, die voor ongeveer de helft is gevuld met twee kolommen tekst. De niet ingekaderde, ingekleurde pentekeningen en de lichtgekleurde achtergronden, die ook achter de tekst doorlopen, vormen een prachtig geheel. Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5,5 jaar een aanrader.

Brammetje Baas

Brammetje Baas is zes en gaat naar het eerste leerjaar. Daar leert hij lezen en rekenen. En dat is best fijn, maar ook wel lastig. Vooral als je de hele dag moet stilzitten, zeker in de klas bij meester Vis. Brammetje kan helemaal niet stilzitten, en zeker niet als hij iets niet goed kan. Hij is een grappig kereltje, een beetje tegendraads, maar over het algemeen toch vrij braaf. Dit is een knap voorleesboek voor kinderen van vijf tot zeven. Elk verhaaltje beslaat twee pagina’s. Ze gaan allemaal over dagdagelijkse, zeer herkenbare dingen. Brammetje vindt de meester vrij streng, maar eigenlijk is hij best wel tolerant. De verhaaltjes zijn vlot geschreven, en kunnen kinderen die het wat moeilijk hebben om zich aan te passen een hart onder de riem steken. De immer grappige illustraties van Jan Jutte vergroten de kleine kantjes, zowel van Brammetje, als van meester Vis, en passen uitstekend bij dit boek.


À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions