Livre
Néerlandais

De dag dat ... ik Sinterklaas een cadeautje gaf

Tamara Bos (auteur), Alex De Wolf (dessinateur)

De dag dat ... ik Sinterklaas een cadeautje gaf

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Lila bedenkt ineens dat het gek is dat Sinterklaas op zijn eigen verjaardag cadeautjes weggeeft en ze niet krijgt. Daar gaat ze verandering in brengen. Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Cadeautjes
Titre
De dag dat ... ik Sinterklaas een cadeautje gaf / tekst Tamara Bos ; ill. Alex de Wolf
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Alex De Wolf
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-258-5035-9 9789025850357 (hardback)
Placing suggestion
Sinterklaas (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lila, bijna vijf, bedenkt opeens dat Sinterklaas op zijn eigen verjaardag nooit zelf een cadeautje krijgt: hij deelt ze alleen maar uit! Dus maakt ze een verrassing voor hem. Rustig vertelde, wat uitgesponnen prentvertelling bij grote, soms de dubbele pagina beslaande, illustraties in sprekende kleuren, aangezet met zwarte omlijningen. De uitgebreide tekst, in een vette letter, is afgedrukt in een wit gedeelte. Het traditionele sinterklaasverhaal biedt herkenning in het figuurtje van Lila, die het toch wel een beetje eng vindt om Sinterklaas iets te geven en prompt niets weet te zeggen. Het biedt weinig verrassing, maar wel vertrouwde veiligheid, want alles gebeurt zoals het hoort bij een sinterklaasfeest. Fijn boekje voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions