Livre
Néerlandais

De tas van moos

Tamara Bos (auteur), Tineke Meirink (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Moos zit in de bus. Hij gaat naar les. Ze zijn bij het bad. Moos stapt uit. Waar is zijn tas? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Zwemmen
Niveau de lecture
AVI Début, AVI 1
Titre
De tas van moos
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Tineke Meirink
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Autres éditions
27 p. : ill.
ISBN
9789048709892 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Moos gaat met zijn vader Bas met de bus naar het zwembad. Er is zo veel te zien dat hij bij het uitstappen zijn tas vergeet. Maar gelukkig kan Bas hard rennen. Een boek uit de serie ‘Ik lees!’* voor beginnende lezers. Op iedere twee pagina’s staat een illustratie en een tekst van vijf tot dertien korte regels. De teksten bevatten eenlettergrepige woorden, en alle zinnen beginnen op een nieuwe regel en bevatten geen hoofdletters, AVI-Start. Het verhaal is eenvoudig, maar is wel aantrekkelijk en de moeite waard om te lezen. Het past bij deze leeftijdsgroep. De kleurige illustraties geven een mooie aanvulling op de tekst. De vormgeving van het omslag en de bladspiegel is vrolijk, fris en overzichtelijk. Achter in het boek staan nog vier zoekopdrachten die kinderen stimuleren om goed naar de tekeningen te kijken en de tekst nog eens te lezen. Een aardig verhaal in een vlotte stijl geschreven. Vanaf ca. 6 jaar.

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions