Livre
Néerlandais

Het geheim van Anna's dagboek

Tamara Bos (auteur), Saskia Halfmouw (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Loes leest in Anna's dagboek haar geheim. Samen bedenken ze een plan om Anna niet naar Australie͏̈ te laten verhuizen. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Vriendschap
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
Het geheim van Anna's dagboek / Tamara Bos ; met tek. van Saskia Halfmouw
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Saskia Halfmouw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2003
90 p. : ill.
ISBN
90-258-4220-8

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Het geheim van Anna's dagboek wordt een meisjesvriendschap op de helling gezet door een nakende verhuis. Het is Anna, de vriendin van Loes, die naar Australië zal verhuizen en dat is niet naar de zin van de twee meisjes. Eerst weet Loes niet wat er aan de hand is en daarom leest ze stiekem in Anna's dagboek. De twee proberen het verhuisplan te verijdelen door van huis weg te lopen en te logeren bij Loes haar vader.

Herkenbaar. Hollandse inslag. Ook over gescheiden ouders. Eind goed, al goed, want Anna kan nu met Loes e-mailen. [Sofie De Jonckheere]
Anna, het vriendinnetje van Loes, komt na een lange vakantie in Australië weer thuis. In de vriendschap is echter iets veranderd: Anna is afstandelijk en nors. Loes ontvreemdt het dagboek van Anna en ontdekt haar geheim: Anna's ouders willen emigreren naar Australië. Nu Loes haar geheim weet, beramen ze samen een plan om de verhuizing te dwarsbomen. Ze vluchten naar Loes' vader, die ze na de scheiding niet meer gezien heeft. Anna zal toch in Australië gaan wonen, maar het contact tussen Loes en haar vader is hersteld. Door Loes' nieuwe computer blijft de vriendschap bestaan. Leesboekje uit een reeks. Eenvoudig taalgebruik, overzichtelijke bladspiegel, korte hoofdstukken en aansprekende zwartwitillustraties. Kortom, een vlot leesbaar boekje waarin het verlies van een hartsvriendin evolueert in het herwinnen van het contact met vader. Achterin het geheim van de schrijfster en een verwijzing naar de website (www.geheimvan.nl). Voorin serieoverzicht. Vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions