DVD
Néerlandais

Het paard van Sinterklaas ; Waar is het paard van Sinterklaas?

Tamara Bos (antécédent bibliographique), Johan Hoogewijs (compositeur), Ebbie Tam (acteur)

Het paard van Sinterklaas ; Waar is het paard van Sinterklaas?

Public cible:
3-5 ans et plus, 6-8 ans et plus
Winky (6) is een Chinees meisje dat in Nederland woont. Ze beleeft avonturen met Amerigo, het paard van Sinterklaas. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Het paard van Sinterklaas ; Waar is het paard van Sinterklaas?
Antécédent bibliographique
Tamara Bos
Compositeur
Johan Hoogewijs 1957-
Acteur
Ebbie Tam Jan Decleir Betty Schuurman Anneke Blok Aaron Wan Hanyi Han
Langue
Néerlandais
Éditeur
In The Air, [2018]
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2005
Durée
2 x 85 minuten
Note
Nederlands gesproken
EAN
8718868087515

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verzamelbox met twee Sinterklaasfilms van Mischa Kamp, gebaseerd op boeken van Tamara Bos die ook de scenario’s schreef. In ‘Het paard van Sinterklaas’* (2005) woont het zesjarige Chinese meisje Winky Wong een jaar in Nederland. Zij gaat naar school en rijdt graag op Saartje, een paard uit de manege van tante Cor. Dan wordt Saartje ziek en gaat dood. Winky wil niets liever dan een eigen paard krijgen. Wanneer het sinterklaasfeest nadert, zijn alle kinderen uit de klas heel uitgelaten, maar Winky kent Sinterklaas niet. Als de kinderen vertellen wat Sinterklaas voor kinderen doet, probeert ze hem op allerlei manieren te vertellen dat ze een paard wil hebben. In ‘Waar is het paard van Sinterklaas?’** (2007) is Winky negen jaar. Ze mag helpen met de verzorging van het paard Amerigo, het paard van Sinterklaas, dat gestald staat in de manege. Als Winky jarig is, mag ze voor het eerst paardrijles nemen. Maar dan is het paard van Sinterklaas verdwenen. Floortje Smit (Volkskrant 11-10-'07): '(…Lire la suite

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque