Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Jip kan zwemmen

Tamara Bos (auteur), Tineke Meirink (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Jip gaat met papa en broer Daan naar het zwembad. Daan zegt dat ze niet kan zwemmen. Maar is dat wel zo? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Sujet
Zwemmen
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 3
Titre
Jip kan zwemmen
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Tineke Meirink
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2017 | Autres éditions
27 p. : ill.
ISBN
9789048710164 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jip gaat met haar vader en broer Daan naar het zwembad. Ze leert zwemmen met behulp van kurken. Daan zegt steeds dat ze er niks van kan. Zelf heeft hij al diploma A en B. Papa smoort de ruzie tussen beide kinderen in de kiem. Dan laat badmeester Jan zijn pupillen de kurken afdoen. Zou Jip zonder kunnen zwemmen? De tekst bestaat uit korte zinnetjes met voornamelijk een- en tweelettergrepige woorden van diverse typen (straal; vliegt; duwt) en een enkel drielettergrepig woord (intrekken; afdrogen) De illustrator slaagt er vaak in met haar grappige, kleurrijke illustraties over dubbele pagina’s de emoties van de hoofdpersonen met enkele lijntjes weer te geven. Achterin staat een viertal zoekopdrachten, bv. ‘Hoe vaak zie je Jip?’. De auteur, dochter van Burny Bos, richt zich met dit deel uit de serie ‘Ik lees!’* op jonge waterratten die lezen op AVI-E3. Met meelees-cd (ca. 30 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Jip kan zwemmen

In de reeks ‘Ik lees!’ van Zwijsen zagen we al verschillende boekjes verschijnen. De verhalen zijn herkenbaar, geschreven in eenregelige zinnen met een- en/of tweelettergrepige woorden. Illustraties ondersteunen de teksten sterk. De boekjes ogen goed en liggen goed in de hand.

In ‘Jip kan zwemmen’ volgen we Jip naar de zwemles. Onderweg lacht haar broer Daan haar uit want hij kan immers veel beter zwemmen dan Jip. Papa probeert te bemiddelen, maar Jip is wat uit haar humeur. Ze vindt dat ze best wel al veel kan. Ze kleedt zich dan ook alleen uit, doucht zich en gaat samen met haar vriendjes het zwembad in. Ze krijgen allemaal nog ‘kurken’ om, hulpstukken zodat ze blijven drijven. Die dag zegt meester Jan dat ze zonder kurken gaan zwemmen. Jip doet heel hard haar best en na enkele pogingen lukt het haar. Ze zwemt helemaal alleen! Niet alleen Jip is fier, maar ook papa staat te glunderen vanuit de cafetaria. Daan niet, die is jaloers ... Jip vindt het helemaal niet erg. Ze…Lire la suite

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : …En lire plus sur Wikipedia