Livre
Néerlandais

Pijn in mijn buik

Tamara Bos (auteur), Tineke Meirink (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Kim moet naar les. Naar les in het bad. Maar Kim wil niet. Haar buik doet pijn. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Zwemmen
Niveau de lecture
AVI 2, AVI M3
Titre
Pijn in mijn buik
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Tineke Meirink
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2011
27 p. : ill.
ISBN
9789048709908 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kim krijgt haar eerste zwemles. Ze ziet er als een berg tegenop en krijgt al buikpijn bij de gedachte. Haar moeder dwingt haar toch te gaan. De badmeester weet haar wat op haar gemak te stellen. Er zijn ook andere kinderen onder wie haar klasgenootje Moos. Zal Kim dankzij hem dan toch haar watervrees weten te overwinnen? Een boek uit de serie ‘Ik lees!’* voor beginnende lezers. De tekst is gezet in een schreefloze letter en bevat klankzuivere eenlettergrepige woorden in kleine zinnetjes, zonder enjambement, AVI-M3. (Het woord ‘zwembad’ is in deze context leestechnisch niet bezwaarlijk.) Achterin staan drie eenvoudige zoekopdrachten. De gestileerde illustraties beperken zich in de vormgeving tot het essentiële en bevorderen daardoor mede het begrip van de tekst. Ze ontlenen een deel van hun aantrekkelijkheid aan de toch verrassende gezichtsuitdrukkingen. Knap om met beperkt woordarsenaal toch een aantrekkelijk boekje voor het aanvankelijk lezen in groep 3 te maken. Met meelees-cd (ca. …Lire la suite

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions