Livre
Néerlandais

Winky en het paard van Sinterklaas

Tamara Bos (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)

Winky en het paard van Sinterklaas

Public cible:
6-8 ans et plus
De Chinese Winky woont nu een jaar in Nederland. Ze wil heel graag een paard en als ze andere kinderen hoort praten over de cadeaus die Sinterklaas brengt, vraagt ze hem een paard. Vanaf ca. 4 jaar.
Contient
Titre
Winky en het paard van Sinterklaas
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010 | Autres éditions
197 p.
ISBN
9789025857073 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bundel met twee eerder afzonderlijk uitgegeven verhalen over het meisje Winky. In 'Het paard van Sinterklaas' (in 2005 verfilmd) woont de Chinese Winky Wong (6) al een jaar in Nederland. Zij gaat naar school en rijdt graag op Saartje, een paard uit de manege van tante Cor. Dan wordt Saartje ziek en gaat dood. Winky wil niets liever dan een eigen paard krijgen. Het is sinterklaastijd. Alle kinderen uit de klas zijn heel uitgelaten, maar Winky kent Sinterklaas niet. Als de kinderen vertellen wat Sinterklaas voor kinderen doet, probeert ze hem op allerlei manieren te vertellen dat ze een paard wil hebben. In 'Waar is het paard van Sinterklaas?' staat Sinterklaas paard Amerigo gestald in de manege van tante Cor. In dit verhaal wordt een stukje uit het leven van Winky verteld, haar liefde voor paarden, de thuissituatie en de spanning rond de komst van een baby. Gedachte- en gevoelsleven van het Chinese meisje worden verfijnd en subtiel beschreven. Soms reflecteert ze wel erg wijs op moeili…Lire la suite

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia