Livre
Néerlandais
Een jonge Amerikaanse schrijver is op zoek naar de zin van het leven, maar tussen het internetten, facebooken, twitteren en gmailen door verdwaalt hij in drugs, drank en seks.
Titre
Taipei : roman
Auteur
Tao Lin
Traducteur
Edzard Krol
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Taipei
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Podium, 2014
299 p.
ISBN
9789057596629 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tao Lin: 'Ik wil niemands spreekbuis zijn'

Tao Lin heeft een bloedneus. Iets eerder, toen we de honderd meter overbrugden tussen het restaurant en het museum in Amsterdam waar hij met dertig lezers in gesprek zou gaan over zijn laatste roman, haalde hij vakkundig een zakje, pijpje en doosje pillen tevoorschijn die hij al lopend en zonder ...

Tao Lin heeft een bloedneus. Iets eerder, toen we de honderd meter overbrugden tussen het restaurant en het museum in Amsterdam waar hij met dertig lezers in gesprek zou gaan over zijn laatste roman, haalde hij vakkundig een zakje, pijpje en doosje pillen tevoorschijn die hij al lopend en zonder aandacht voor zijn omgeving hanteerde. Nu houdt hij een zakdoekje tegen zijn neus. Hij maakt er niets dramatisch van. De jas heeft hij nog altijd aan - de rest van de avond gaat die ook niet uit.

Monotoon beantwoordt hij de vragen van de lezers. Elk antwoord begint welwillend en eindigt met een zacht en plotseling 'yeah'.

Tao Lin (1983) is een even onuitstaanbare als sympathieke schrijver. Kwalificaties gaan van 'de Kafka van de iPhone-generatie' tot 'asperger-schrijver'. Bret Easton Ellis noemde hem 'de interessantste schrijver van zijn generatie'. Hij debuteerde in 2006 met de dichtbundel you are a little bit happier than i am. Daarna volgden nog een dichtbundel, drie romans…Lire la suite

De twintiger Paul, een Amerikaans schrijver wiens ouders nu weer in Tai Pei (Taiwan) zijn gaan wonen, is op zoek naar de zin van het leven maar verdwaalt in drugs, drank en relaties. Tussen het internetten, facebooken, twitteren en gmailen door bezoekt hij, die in zijn schooljeugd geïsoleerd is geraakt en onder andere lijdt aan contactgestoord gedrag, drugsfeesten in Manhattan en elders. Zijn relatie met vrouwen stagneert, uiteindelijk ook met Enin, die hij na een gedrogeerde trouwpartij in Las Vegas meeneemt naar zijn ouders in Taiwan. Over zijn beroep, schrijver, komt de lezer weinig tot niets te weten, en ook zijn boekentournee blijft omhuld door vaagheid. Wel noemt hij namen van cultschrijvers (Easton Ellis, Kerouac, Foster Wallace). In wezen jaagt Paul de zin van het leven na, die hij opeens lijkt te vinden na een bijna-overdosis. Autobiografische roman over de twitter- en facebookgeneratie die het hedonisme viert met selfies. De schrijver (1983) is boegbeeld van Alt Lit, een Ame…Lire la suite

À propos de Tao Lin

CC BY 2.0 - Image by Megan Boyle

Tao Lin (Chinois traditionnel: 林 韜, Chinois simplifié: 林 韬, Pinyin: Lín Tāo), né à Alexandria en Virginie le 2 juillet 1983 est un romancier, poète et essayiste américain.

Biographie

Tao lin est né de parents Taïwanais, et habite à New York. Il a fait un B.A. de journalisme à New York University en 2005.

Tao Lin est auteur de nouvelles, d'essais, de recueils poétiques et de trois romans. Taipei est son livre le plus apprécié, mais il y a une communauté de gens qui aiment toutes ses œuvres.

Sur quelques livres

Taipei

Le récit met en scène une vingtaine de jeunes Américains, ayant entre 25 et 30 ans, principalement dans le domaine de l'édition américaine et/ou suivant des cours à l'université, surtout à New York : Paul, Michelle…En lire plus sur Wikipedia