Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Zeven zuilen van wijsheid : een triomf

T.E. Lawrence (auteur), Sjaak Commandeur (traducteur), Guus Kuijer (postface)
Autobiografisch relaas van de ervaringen van een Britse officier ("Lawrence of Arabia") tijdens de Arabische opstand tegen de Turken in de jaren 1916-1918.
Titre
Zeven zuilen van wijsheid : een triomf
Auteur
T.E. Lawrence
Traducteur
Sjaak Commandeur
Postface
Guus Kuijer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Seven pillars of wisdom : a triumph
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Athenaeum-Polak en Van Gennep, 2009
821 p. : ill.
ISBN
9789025366940 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek ontleent zijn titel aan een nooit verschenen boek van de auteur over zeven steden, die hij vergelijkt met de Bijbelse zuilen van het huis der wijsheid (Spreuken, 9,1). Het is een uitvoerig ooggetuigenverslag van de oorlog die de Arabieren voerden tegen de Turken die hen honderden jaren hadden onderdrukt. Die oorlog werd overigens in het Oosten uitgevochten terwijl hier de Eerste Wereldoorlog was uitgebroken. Ondanks het feit dat de auteur en blank en Brits en christen was, werd hij door de Arabieren als een soort natuurlijke leider aanvaard, die hen overigens naar de overwinning leidde. De auteur die o.m. door de film 'Lawrence of Arabia' uitgroeide tot een bijna mythische figuur, toont zich in dit boek een scherpe observator en een begenadigd auteur. Hij beschrijft met verve de woestijn als een vrijwel aparte magische wereld, maar hangt ook gruwelijke oorlogstaferelen op. Het boek dat in de Angelsaksische wereld veel faam geniet, wordt in deze vertaling ook een Nederlands ta…Lire la suite

À propos de T.E. Lawrence

Thomas Edward Lawrence, dit Lawrence d’Arabie, né à Tremadoc (en) (Caernarfonshire) dans le nord du pays de Galles le 16 août 1888 et mort près de Wareham (Dorset) le 19 mai 1935, est un officier et écrivain britannique.

Pendant la Première Guerre mondiale, les reportages du journaliste américain Lowell Thomas firent la notoriété de T. E. Lawrence, officier de liaison britannique durant la grande révolte arabe de 1916-1918. Après la guerre, la version abrégée de son témoignage sur cette campagne, Les Sept Piliers de la sagesse, qui en décrit le caractère aventureux, fut un succès de librairie. La version intégrale, publiée cinquante ans après sa mort, confirma son talent littéraire.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions