Livre
Néerlandais

Boer Boris in de sneeuw

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Het heeft gesneeuwd! Dat betekent werk aan de winkel voor Boer Boris. Maar er is ook tijd voor sneeuwpret, samen met Berend, Sam en alle dieren. Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Sneeuw, Winter
Titre
Boer Boris in de sneeuw
Auteur
Ted van Lieshout Philip Hopman
Langue
Néerlandais
Édition
9de dr.
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2020 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789025755324
Placing suggestion
Seizoenen - Weer (ZIZO) (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op de eerste spreadpagina van dit boek zien we een gezellige en met warme kleuren getekende kinderslaapkamer waarin Boris Boer zich uitrekt in zijn bed. Hij moet gauw opstaan want er is ‘zo maar iets gebeurd dat niemand had verwacht’. Pas als de pagina is omgeslagen, wordt duidelijk wat: de hele boerderij is wit geworden. Het heeft gesneeuwd en daarom moet Boer Boris aan het werk. Hij veegt met een enorme schuifmachine de sneeuw weg zodat langzaam de kleuren weer terugkomen op gewas en dier. De volgende dag heeft iedereen vrij om te spelen. Toch moet Boris weer opnieuw in actie komen. Dit derde boek over Boer Boris is een stemmig en in sluitend metrum geschreven winterverhaal waarin de jonge lezer zichzelf heerlijk kan verliezen. De telkens op een dubbele pagina weergegeven illustraties vormen een perfecte symbiose met de op een eenvoudig rijm gezette teksten. Kinderen zullen ook graag het kleine muisje willen ontdekken dat op elke tekening steeds op zijn eigen wijze meedoet. Verzorgd…Lire la suite

Boer Boris in de sneeuw

Op een nacht, terwijl de kleine boer Boris en zijn nog kleinere broertje Berend en zusje Sam slapen, wordt hun hele omgeving bedekt door een sneeuwtapijt. Boer Boris heeft er de handen mee vol om alles en iedereen weer onder de sneeuw vandaan te halen. Wanneer het de volgende nacht opnieuw sneeuwt, besluit hij de boerderij een dagje te sluiten om met zijn allen volop van de winterpret te genieten. Dat genieten loopt bijna faliekant af, wanneer Berend door het ijs zakt.
De illustraties van dit prentenboek zijn puur genieten. De letterlijk witte wereld straalt een aandoenlijke zachtheid uit, en elk kleurelement, hoe pastel ook, staat er in schril contrast mee. De tekst is een plezier om voor te lezen, op rijm en met een geslaagde ritmiek. Mooi, alleen vraag ik me af wat die olifant in het Hollandse landschap komt doen.

Suggestions