Boer Boris en de eieren

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
De kippen van Boer Boris hebben gekleurde eieren gelegd. Boer Boris wil ze overal in het land gaan verstoppen. Maar dat loopt anders dan verwacht. Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Boerderijen
Titre
Boer Boris en de eieren
Auteur
Ted van Lieshout
Dessinateur
Philip Hopman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2022 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789025762520 (hardback)
Placing suggestion
Pasen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De kippen van Boer Boris hebben gekleurde eieren gelegd, omdat het Pasen is. Boer Boris wil ze in het hele land gaan verstoppen, en doet alle eieren in zijn grote vrachtwagen. Maar wanneer hij plotseling moet remmen omdat er een haasje oversteekt, gaan alle eieren kapot. Van schrik leggen de kippen een nieuw ei, maar deze keer wel wit. Gelukkig is er een klas vol kinderen die de eieren van een vrolijk kleurtje willen voorzien. Zevende prentenboek over Boer Boris. De tekst is op rijm en heeft een prettig ritme. De rijmwoorden zijn voor de hand liggend en daardoor door jonge kinderen al snel zelf in te vullen. Op de kleurrijke, spreadvullende illustraties is van alles te zien en te ontdekken. De verteller nodigt de kinderen uit om zelf op zoek te gaan naar de paaseieren die in de tekeningen zijn verstopt. Verzorgde uitgave met gewatteerd omslag. Vanaf ca. 3 jaar.

Boer Boris en de eieren

De kippen van Boer Boris leggen plots geen witte eieren meer, maar wel gekleurde, zelfs met strepen of rondjes of stippen. De eerste exemplaren verstopt hij opnieuw voor zijn broertje en zusje, maar dan vertrekt hij met de kippen en wel duizend eieren om in heel het land eieren te gaan verstoppen. Wanneer Boer Boris bruusk remt om de paashaas te ontwijken, zijn alle eieren gebroken. De kippen beginnen wel meteen als gekken weer te leggen, maar hun eieren zijn gewoon wit. Gelukkig is er een bereidwillige kleuterklas in de buurt, met heel veel verf en kwasten.

Deze reeks prentenboeken over de piepjonge boer blijft wel aardig, zeker door de illustraties van Philip Hopman. Het is een plezier om te zien hoe de kippen over elke bladzijde dartelen, en daarbij soms zeer grappige dingen doen, zoals touwtje springen met de varkens. Daarnaast word je ook een paar keer uitgenodigd eieren te tellen. De tekst op wisselend rijm laat zich prettig voorlezen, ook al hapert de cadans wel e…Lire la suite

Suggestions