Livre
Néerlandais

Boer Boris, wij willen feest!

Autre titre Boer Boris wil geen feest!

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (dessinateur)

Boer Boris, wij willen feest!

Autre titre Boer Boris wil geen feest!

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Op de boerderij worden allerlei dieren geboren. Dat is toch reden voor een feestje? Maar daar heeft Boer Boris geen zin in. Tot zijn liefste wens in vervulling gaat. Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Boer Boris, wij willen feest!
Autre titre
Boer Boris wil geen feest!
Auteur
Ted van Lieshout
Dessinateur
Philip Hopman
Titre uniforme
Boer Boris wil geen feest!
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2022 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789025776343 (hardback)
Placing suggestion
Feesten (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Omdat er op de boerderij van boer Boris steeds jonge dieren worden geboren, willen de dieren dat vieren. Boer Boris wil daar niets van weten. Pas als de hakselaar van zijn dromen wordt bezorgd, fleurt Boris op en komt er een groot feest. Alle dieren feesten mee en Boris heeft de meeste pret. Stevig vierkant prentenboek met grote kleurige tekeningen waar flink wat op te zien is. En dan niet alleen veel varkens, kippen en schapen. Wie goed kijkt ziet dat er allemaal typisch Nederlandse elementjes in de tekeningen zijn verwerkt. Bij de feestelijke tekeningen staan vrolijke rijmpjes, met allerlei suggesties voor een leuk feest. Dan komt steeds de reactie van boer Boris: 'Nee, dat is geen reden voor een feest.' Na enige keren hardop voorlezen kan een kind die vrolijk mee citeren. Zelfs het feestelijke omslag en de mooie rode schutbladen doen mee om de feestvreugde te verhogen. Kortom een aantrekkelijk boek, met gewatteerd omslag, waar veel plezier aan is te beleven. Vanaf ca. 3 jaar.

Boer Boris wil geen feest!

Iedereen op de boerderij ziet overal aanleiding voor een feest: de geboorte van een lam, een big, kuikentjes, ja zelfs een worteltje, de verjaardag van neef Niels. Maar telkens botsen ze op Boer Boris die dit geen reden voor een feest vindt. Tot de dag waarop ze zijn bestelde hakselaar leveren, en er volgens boer Boris nog nooit zo’n goede reden voor een feest is geweest.
Het verhaal is niet onaardig en best grappig. Vooral wanneer zusje Sam het heeft over het wonder op de akker en zich afvraagt wie de mama zou zijn van het worteltje waarvoor ze een welkomstfeestje wil geven. Waarop boer Boris nuchter reageert dat worteltjes niet geboren worden maar uit zaadjes groeien en bedoeld zijn om op te eten. De tekst op rijm hapert wat bij het voorlezen qua ritme. De bladvullende illustraties zijn zeer aantrekkelijk en dynamisch. Maar op geen enkel vlak haalt dit deeltje het bij de twee vorige uit de reeks.

Suggestions