Every day is for the thief

Teju Cole (auteur)

Every day is for the thief

Genre:
Na jaren in Amerika te hebben gewoond keert een Nigeriaanse fotograaf terug naar Lagos, waar de herrie, corruptie, oplichterij, sociale ongelijkheid en het sluimerend geweld hem steeds meer tegen gaan staan.
Titre
Every day is for the thief / text and photos Teju Cole
Auteur
Teju Cole 1975-
Langue
Anglais
Éditeur
London: Faber and Faber, 2015 | Autres éditions
162 p. : ill.
ISBN
9780571307944 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De auteur (1975-) is een Nigeriaanse fotograaf en kunsthistoricus die al vanaf zijn zeventiende jaar in New York City woont. In dit boek doet hij (of zijn 'verteller') verslag van zijn terugkeer naar Lagos, de extreem grote (ca. 20 miljoen inwoners) havenstad van Nigeria waar hij opgroeide. Graag wil hij zijn wortels herkennen en zijn liefde voor de plek van zijn jeugd terugvinden, maar bijna alles wat hij ziet maakt dat onmogelijk: corruptie van politie en ambtenarij, oplichterij via email-verzoeken om geld, ruziënde automobilisten, een jongetje dat wordt gelyncht vanwege diefstal, de steeds aanwezige herrie, het herhaalde uitvallen van de elektriciteit, het overal sluimerende geweld, de sociale ongelijkheid en het alomtegenwoordige systeem van steekpenningen en afperserij dat alle vitaliteit uit de economie zuigt en uiteindelijk een onvermogen om te veranderen en de samenleving uit het moeras van apathie te trekken veroorzaakt. Een emotionele spagaat waar de verteller niet uitkomt e…Lire la suite

À propos de Teju Cole

CC BY-SA 3.0 - Image by Wes Washington

Teju Cole, né Obayemi Babajide Adetokunbo Onafuwa le 27 juin 1975 à Kalamazoo, au Michigan, est un écrivain, photographe et historien de l’art nigérian-américain.

Biographie

Il obtient le Hemingway Foundation/PEN Award (en) 2012 et le Internationaler Literaturpreis – Haus der Kulturen der Welten (de) 2012 pour Open City.

Œuvres

  • Open city, 2011
- traduit en français sous le titre Open city par Guillaume-Jean Milan, Paris, Éditions Denoël, coll. « Denoël & d’ailleurs », 2012, 347…En lire plus sur Wikipedia