Livre
Néerlandais

1001 gitaren die je bespeeld moet hebben!

Terry Burrows (éditeur intellectuel)

Titre
Éditeur intellectuel
Terry Burrows
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
1001 guitars to dream of playing before you die!
Édition
Éditeur
Kerkdriel: Librero, 2015
960 p. : ill.
9789089984838 (hardback)
Placing suggestion
786.31 (SISO) Instrumenten - Orkest ; Instrumenten - Orkest (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 28 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit ruim twee kilo wegende boek met 960 dikke en glimmende pagina’s geeft informatie over de gitaar als voorwerp. Van elke gitaar is een foto afgebeeld met informatie over type, body en hals, toets, elementen en andere kenmerken. Van sommige gitaren staat vermeld wie bespelers waren en op welke cd’s de gitaar te horen is. Het boek is chronologisch opgebouwd. De oudste gitaar is van 1525, maar de meeste gitaren zijn van na 1930. De nieuwste is van 2013. Voorin staat een register van fabrikanten, achterin een register van gitaarmodellen. Er is een uitgebreide verantwoording van de foto’s en een pagina met informatie over de schrijvers die meewerkten aan het boek. De oorspronkelijke Engelse titel is realistischer dan de Nederlandse vertaling: '1001 guitars to dream of playing before you die' tegenover '1001 gitaren die je bespeeld moet hebben'. Voor de gitaarliefhebber een waardevol naslagwerk.