Livre
Néerlandais

De tuinman van de nacht

Terry Fan (auteur), Eric Fan (auteur), Rindert Kromhout (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Weesjongen Willem woont in het sombere Wilgendam. Op een ochtend is een grote boom in de vorm van een uil geknipt. Elke dag komt er een wonderdier bij. Iedereen in Wilgendam wordt er vrolijk van! Prentenboek met gedetailleerde, mysterieuze tekeningen in gedempte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Tuinieren
Titre
De tuinman van de nacht
Auteur
Terry Fan Eric Fan
Traducteur
Rindert Kromhout
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The night gardener
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2016
[44] p. : ill.
ISBN
9789025871208 (hardback)
Placing suggestion
Natuur (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Willem woont in het weeshuis van Wilgendam. Het is er somber, saai en grijs. Op een ochtend is er op straat iets aan de hand: die nacht is een boom veranderd in een uil van loof. Willem is erg onder de indruk. Elke dag opnieuw ontdekt hij een nieuw dier in de stad. En langzaam wordt het grijze Wilgendam een stad vol kleur en plezier. En Willem? Die leert de man kennen die bij het licht van de maan werkt en zijn leven voorgoed heeft veranderd. Fraai prentenboek met een klassieke sfeer; debuut van Canadese broers. Prenten in gemengde techniek (inkt, krijt, digitale bewerking) in grijs-, blauw- en bruintinten geven een magische verstilde sfeer, wat ondersteund wordt door de beperkte tekst, die in duidelijk lettertype met schreef in en onder de illustraties staat. De tekst, vertaald door Rindert Kromhout, is kort en krachtig en laat ruimte over voor de verbeelding van de lezer. Stevige uitgave met fraaie, mysterieuze omslagillustratie met volle maan en zilverkleurige titel in blinddruk. S…Lire la suite

De tuinman van de nacht

Dit boek valt meteen op door zijn zeer aantrekkelijke cover. De verwachtingen waren dus groot. En ze zijn ingelost. Het is een mooi verhaal over een weesjongen en een geheimzinnige nachtelijke tuinman. De aanwezigheid van de tuinman in de nacht verandert het trieste dorpje en het leven van Willem, het weeskind, voorgoed. De eerste zes pagina’s schetsen het leven in het dorp Wilgendam, zonder woorden, enkel met prachtige tekeningen die niet doen twijfelen aan de sfeer en de emoties. Daarna wordt het verhaal met weinig woorden (prima vertaling van Rindert Kromhout trouwens) en veel sprekende tekeningen verteld. Dit is het debuut van Terry en Eric Fan. Ik hoop nog veel van deze broers in mijn handen te mogen krijgen.

Eén tip: koop, lees, geniet en koester!