Livre
Néerlandais

De derde wet van de magie

Terry Goodkind (auteur)

De derde wet van de magie

Dans la série:
Genre:
De Zoeker, een jonge magie͏̈r die zich pas bewust is geworden van zijn krachten, heeft zonder het te weten de poort van de Oude Wereld geopend voor een groot gevaar.
Titre
De derde wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Langue
Néerlandais
Titre original
Blood of the fold
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001 | Autres éditions
635 p.
Note
Later uitg. o.d.t. : De bloedbroederschap : de derde wet van de magie
ISBN
90-245-0737-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 40 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Van een eenvoudige woudloper is Richard Cypher de Zoeker geworden, begiftigd met de subtractieve magie die in duizend jaar niet meer is voorgekomen. Zonder het te weten, heeft hij tijdens zijn zoektocht naar de Wachter de poort opengemaakt van de Oude Wereld, die drieduizend jaar was afgesloten. Keizer Jagang, een tiran in dienst van de Wachter, kan daardoor met zijn troepen de Nieuwe wereld binnenkomen, een wereld die sowieso al op z'n kop staat door vijandige krachten binnenin. Bovendien: zal hij Biechtmoeder Kahlan, zijn geliefde, kunnen redden? Terry Goodkind heeft met de eerste delen van zijn epos veel lezers en critici kunnen bekoren. Het derde deel borduurt verder op de bekende mix van hoogdravende fantasy en down-to-earth personages van de eerste twee delen. Na een lange verklarende inleiding, wint het boek aan vaart en evenaart het de brede, spannende adem van de vorige boeken. Toch blijft het wachten op een 'literaire fantasy' zoals vroeger Zelazny ze schreef. Voor de liefhe…Lire la suite

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions