De sluier van de eeuwigheid

Terry Goodkind (auteur), Marion Drolsbach (traducteur), Niels van Eekelen (traducteur)
In opdracht van Lord Rahl vervolgen krijgsvrouwe Nicci en haar gezellen hun queeste om de Oude Wereld te bevrijden en zijn overwinning te verkondigen.
Titre
De sluier van de eeuwigheid
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Marion Drolsbach Niels van Eekelen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shroud of eternity
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019 | Autres éditions
542 p.
ISBN
9789024582754 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit tweede deel van de serie 'De kronieken van Nicci'* gaan krijgsvrouwe Nicci en haar gezellen verder met hun queeste om de Oude Wereld te bevrijden en Richard Rahls overwinning te verkondigen. Ze belanden in de stad Ildakar die meer dan 3000 jaar verborgen is geweest onder een onzichtbare sluier. Samen met een groep geheimzinnige rebellen proberen ze de stad te bevrijden van een stel tirannieke en arrogante tovenaars. Die hebben hun maatschappij ingericht als een Romeinse stadstaat compleet met slaven en een arena waar gruwelijke dieren met gladiatoren vechten. Deze zijn ontsproten aan het brein van een Fleshmancer, een soort Frankenstein. Het verhaal van het drietal wordt afgewisseld door de reis van Verna, een Sister of Light, naar een bibliotheek vol geheime mystieke documenten. De spanningsboog verflauwt door het wisselende perspectief en de vele herhalingen. Toch is dit een onmisbaar deel in de nieuwe traditionele fantasyreeks van de auteur van 'De wetten van de magie'.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût e…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions